GAMING

Izvještaj Electronic Arts: Battlefield 1 ima preko 21 milion igrača

Avaz.ba

1.8.2017

Prošlogodišnji šuter sa tematikom Prvog svjetskog rata je premašio cifru od 21 milion igrača, navela je kompanija Electronic Arts u izvještaju za prvi kvartal tekuće fiskalne godine, koji se završio 30. juna.

Battlefield 1 bilježi povećanje od 2 miliona igrača u odnosu na maj mjesec. Zavidna cifra će se u narednim mjesecima postati još veća, zato što Battefield 1 tokom ovih ljetnjih mjeseci dobija gomilu novog sadržaja, a uskoro će ova pucačina, zajedno sa Titanfall 2, biti dostupna preko Origin Accessa.

Kompanija je prema izvještaju postigla uspjeh u skoro svim aspektima gaming industrije, sa 644 miliona dolara neto prihoda.

Tokom perioda od tri mjeseca, 63% prodaje su činila digitalna izdanja video igara, što je povećanje od 23 procenata u odnosu na prethodnu godinu. Što se tiče tržišta mobilnih uređaja, FIFA Mobile ima 95 miliona igrača, a NBA Live Mobile ima 70 miliona.

U pripremljenim komentarima je za Gamescom sajam najavljeno otkrivanje velikog broja novina od strane Electronic Arts izdavača. Gamescom će se održati od 22.-26. avgusta.