CRNA HRONIKA

Dobojlije oštetile firmu za 178.000 KM

Avaz.ba

1.8.2017

Okružnom javnom tužilaštvu Doboj protiv osoba inicijala Ž.M. i Lj.V. iz Doboja podnesen je izvještaj zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo nesavjestan rad u službi.

Za prijavljenog Ž.M. postoji osnov sumnje da je kao odgovorno službeno lice u privrednom društvu "Trudbenik" a.d. Fabrika kompresora, pneumatskih alata i opreme Doboj, u periodu od 2013. do 2016. propustio dužnost nadzora i nesavjesno postupio u vršenju dužnosti prilikom popisa zaliha čelika i obojenih metala, usljed čega je u skladištu zaliha čelika i obojenih metala utvrđen manjak popisane robe u iznosu od 22.328,64 KM.

Za prijavljenu Lj.V. postoji osnov sumnje da je kao odgovorno službeno lice u istom privrednom društvu, u periodu od 2013. do 2016. godine propustila dužnost nadzora i nesavjesno postupila u vršenju dužnosti prilikom popisa zaliha poluproizvoda, usljed čega je u skladištu zaliha poluproizvoda utvrđen manjak popisane robe u iznosu od 156.586,56 KM.

Prijavljeni su na taj način pričinili materijalnu štetu u iznosu od ukupno 178.885,20 KM za privredno društvo "Trudbenik" a.d. Doboj, čiji je stečajni postupak otvoren u aprilu 2016. godine na osnovu rješenja Okružnog privrednog suda u Doboju, nakon čega je stečajni upravnik, radi procjene vrijednosti imovine stečajnog dužnika, imenovao je Komisiju za popis imovine koja je konstatirala navedene propuste prilikom popisa zaliha robe i poluproizvoda.