BIH

Saobraćaj u BiH se odvija po suhom kolovozu, zadržavanja na granici do 30 minuta

Avaz.ba

28.7.2017

U većem dijelu BiH saobraćaj se odvija po pretežno suhom kolovozu.

Na pojedinim dionicama u višim predjelima moguća je smanjena vidljivost zbog magle ili niske oblačnosti. Savjetuje se opreznija vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Zbog radova na redovnom održavanju u tunelu Lendava na magistralnom putu M-17 Jablanica-Konjic, od 07 do 17 sati saobraća naizmjenično, jednom trakom.

Zbog održavanja 45. Internacionalne turističke Una regate, do 29.07. od 17:30 do 24 sata, bit će obustavljen saobraćaj na magistralnom putu M-5 u centru Bihaća. Za vrijeme obustave, vozila će biti preusmjerena na alternativne pravce.

Kraći zastoji mogući su na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajaju se putni pravci: M-5 Gromiljak-Blažuj, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-17 Vrapčići-Mostar, M-4 Tuzla-Kalesija i M-16 Bugojno-Kupres.

Dani vikenda su pred nama, tako da tokom dana očekuje pojačan promet vozila i duža zadržavanja na većini graničnih prelaza. Zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta.