BIH

Na obali rijeke Plive: Hiljade kupača na kupalištu Brana u Jajcu

E. C.

23.7.2017

Dolaskom ljeta veliki broj turista posjećuje prirodne bisere koji krase Jajce i njegovu okolinu. Tu se, prije svega, misli na rijeku Plivu i sve ono vezano uz nju: vodopad, Veliko i Malo Plivsko jezero,srednjovjekovne mlinčiće, izlet, odmor, rekreaciju...

No, za Jajce se vežu i dva izuzetno važna pojma - da je kraljevski grad i muzej pod vedrim nebom, čime se njegovi stanovnici posebno ponose.

Ljeto je u našu zemlju donijelo veoma visoke temperature od kojih građani traže spas na raznim kupalištima poput rijeka, jezera, ali i bazena širom Bosne i Hercegovine.

Jezera za kupanje u Jajcu su sama po sebi fascinantna igra prirode. To su mjesta na kojima se osjeća „lakoća življenja ljeti“. Opustiti se i uživati, osjetiti snagu vode i potpuno se prepustiti uživanju u lijepim stranama života.

Kupalište Brana na rijeci Plivi idealno je mjesto da provedete tople dane i uživate u prelijepom ambijentu. Od centra grada udaljeno je oko 3 kilometra  i privlači, ne samo Jajčane, već i turiste, posebno one iz drugih  gradova.

Ovo kupalište svakodnevno posjećuje preko 1.500 kupača, a temperatura vode u ovom periodu iznosi više od 22 stepena.

Temperatura zraka u Jajcu, danas u poslijepodnevnim satima iznosila je 35 stepeni.

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+7