SPORT

Transferi uživo: Messi otkrio da Neymar ipak potpisuje za PSG?!

Avaz.ba

23.7.2017

Leo Messi na Instagramu je imao puno fotografija s Neymarom, a sad nema nijednu. Sve ih je obrisao, a ostale su fotografije sa Suarezom, Piqueom, Rakitićem, Iniestom...

Postavlja se pitanje zašto je to Messi uradio?

Argentinac i Brazilac na terenu su jedan drugog mogli pronaći žmireći, a bili su bliski i izvan travnjaka.

Španska "Marca" piše kako su saigrači Neymara pokušali nagovoriti da ostane, a ovaj Messijev potez mogao bi biti odgovor jesu li uspjeli.

Najugledniji španski sportski list, koji dnevno čita više od dva miliona Španaca, piše kako uprava PSG-a istražuje može li 222 miliona eura Barceloni uplatiti preko investicijskog fonda "Oryx Qatar Sports Investments", koji je vlasnik pariškog kluba, kako ne bi prekršila UEFA-in finansijski fair play.

Neymarov otac sastao se sa sportskim direktorom PSG-a Arterom Henriqueom, advokatima i članom uprave kluba kako bi dogovorio posljednje detalje prelaska njegova sina u Pariz.

Francuski "Le Parisien" piše da je Neymar 95 posto PSG-ov, a navodno bi to trebalo biti objavljeno u sljedeće dvije sedmice.

Neymar je s Barcelonom na pripremama u Americi, zabio je fenomenalan gol Juventusu, a to bi mogao biti njegov posljednji takav u dresu Barcelone, prenosi portal 24sata.hr.

Paris Saint-Germain mu priprema šestogodišnji ugovor prema kojem će zarađivati najmanje 30 miliona eura godišnje, u što ne ide bonus pri potpisu ugovora i ostali bonusi koje tek treba dogovoriti.