SPORT

Zidane: Ronaldo ostaje, ali tražimo napadača

Fena

23.7.2017

Trener Real Madrida Zinedine Zidane rekao je da Cristiano Ronaldo ostaje u klubu uprkos nedavnim najavama o mogućem odlasku, no da su u potrazi za novim napadačem poslije odlaska Alvara Morate u Chelsea.

- Alvaro je otišao pa tražimo napadača. On nam je prošle sezone puno doprinio. Vratit će nam se Ronaldo, tu je Borja Mayoral, a do 31. avgusta ima još vremena, vidjet ćemo - izjavio je Zidane na konferenciji za medije u Santa Clari, predgrađu San Francisca, gdje večeras u 23 sata Real igra prijateljsku utakmicu protiv Manchester Uniteda.

Zidane nije isključio mogućnost kupovine 18-godišnjeg Kyliana Mbappea iz Monaca.

Do 31. se svašta može dogoditi. Dobar je igrač i zanimljiv je mnogim klubovima - rekao je Zidane.

Na pitanje o Cristianu Ronaldu, koji je nakon Kupa Konfederacija još uvijek na godišnjem odmoru, a ove sedmice je u Kini učestvovao u promotivnom događanju, francuski trener je rekao kako ga očekuje uskoro.

Puno se pričalo o Ronaldu. Kada sam razgovarao s njim bio je miran, uživa ovdje te će se 5. avgusta priključiti ekipi. I to je sve. Ja baš poput svih vas slušam i gledam šta se događa, a jedino mi je bitno što Ronaldo želi napraviti s Real Madridom. Vjerujem da ostaje s nama - rekao je Zidane.

U junu su portugalske sportske novine "A Bola" objavile da je 31-godišnji napadač spreman napustiti klub nezadovoljan tretmanom kluba, novinara i poreznih istražitelja u Madridu.

Zidane je, pak, potvrdio da je desni bek Danilo napustio klub, te postao novi član Manchester Cityja u transferu vrijednom oko 30 miliona eura, a ako 26-godišnji Brazilac ishodi radnu dozvolu, već bi u srijedu u Los Angelesu mogao zaigrati u prijateljskoj utakmici za Guardiolinu momčad protiv dojučerašnjih saigrača.

Napustili su nas dobri igrači i došli neki mladi. No, mi uvijek nastojimo ojačati tim. Zadovoljni smo momcima koji su upravo došli, pokazuju veliku želju, a tokom sezone ćemo vidjeti da li je ovo jača ekipa od one iz prošle sezone - rekao je Zidane.

Real su napustili odbrambeni igrač Pepe (34), napadač Morata (24), desni bek Danilo (26), ofanzivni vezni James Rodriguez (26) i napadač Mariano Diaz (23). Stigli su, pak, mladi španski reprezentativci, vezni Dani Ceballos (20) iz Betisa, dok je s posudbe u Eintrachtu vraćen stoper Jesus Vallejo (20).

Iz Atletico Madrida je kupljen bočni Theo Hernandez (19) koji je lani bio na posudbi u Deportivo Alavesu, dok je s posudbe u Wolfsburgu vraćen napadač Borja Mayoral (20), a s posudbe u Deportivo Alavesu vezni Marcos Llorente (22).

- Ideja se ne mijenja, nastojat ćemo sve osvojiti. Prošla sezona je bila fantastična, naslovi nas motiviraju - rekao je Zidane s kojim je Real Madrid prošle sezone odbranio naslov pobjednika Lige prvaka te osvojio špansko prvenstvo.