SPORT

Transferi uživo: Hrvatski čarobnjak napušta "Santiago Bernabeu"?

Mateo Kovačić (FotoČ: AFP)

Avaz.ba

22.7.2017

Mateo Kovačić s madridskim Realom priprema se u SAD-u za novu sezonu i na treninzima se pokušava izboriti za svoju poziciju u ekipi. Međutim, postoji mogućnost da naredne sezone zaigra u nekom drugom klubu s obzirom da su za njega zainteresirani brojni velikani.

Dolaskom Danija Ceballosa iz Betisa zaoštrila se konkurencija u veznom redu kraljevskog kluba.

Iako je Kovačić prošle sezone odigrao dosta utakmica, ipak nije bio član udarne postave, a sad bi mu se nametnuti moglo biti i još teže.

Španski mediji nedavno su napisali kako Kovačić želi otići i potražiti ekipu u kojoj će biti nositelj igre, ali Zinedine Zidane pokušao ga je odgovoriti od te ideje rekavši mu da će biti dovoljno minuta ove sezone za sve igrače.

To ga je nakratko i uvjerilo na ostanak, ali s obzirom na to kakvi klubovi ga žele dovesti, a pritom ga vide kao člana udarne postave, nije nemoguće da do kraja prijelaznog roka napusti Madrid.

Već duže vrijeme piše se o interesu Tottenhama koji je najviše zagrizao, ali njegova ponuda od 25 miliona eura je odbijena.

Sada su se u utrku uključili i drugi klubovi. Tako ga Jose Mourinho želi u Manchester Unitedu, vidi ga kao igrača koji bi uz Pogbu mogao držati vezni red crvenih đavola.

No, za njega će se boriti s Arseneom Wengerom! Naime, engleski i španski mediji donose novu informaciju - Kovačića jako želi i Arsenal koji se ovog ljeta sprema puno potrošiti i stvoriti ekipu koja će konkurirati za naslov prvaka, prenosi Večernji list.

Istovremeno se spominje i povratak u Inter.

Italijanski mediji pišu da se sportski direktor milanskog kluba Piero Ausilio prije nekoliko dana sastao s Kovačićevim agentom i pokušavao dogovoriti posao.

Pred Kovačićem je tako vrijeme u kojem mora odlučiti hoće li se ostati boriti za svoje mjesto pod suncem u Realu ili će, pak, prihvatiti novi izazov. Ponuda mu ne nedostaje...