BIH

"Panorama" donosi ekskluzivne intervjue s grupom “Laibach”, Danijelom Dimitrovskom-Amidžić, Nives Ivanković…

Avaz.ba

22.7.2017

U printanom izdanju "Dnevnog avaza" od nedjelje, 23. jula, prilog "Panorama" donosi niz ekskluzivnih i zanimljivih sadržaja.

U veoma otvorenom intervjuu slovenska grupa “Laibach” govori o novom albumu “Also Sprach Zarathustra”, predstojećem nastupu u Sarajevu, koji će se dogoditi 16. avgusta, kada će u bh. prijestonici biti prikazan i film “Dan oslobođenja”, a koji govori o njihovom nastupu u Sjevernoj Koreji, koji je prije dvije godine uzdrmao svijet, društveno-političkoj situaciji – koju komentiraju bez cenzure…

- Dok je bio rat u Bosni nismo nastupili u Srbiji iako su nas zvali, nismo ni u Hrvatskoj dok se rušio Mostar – poručuju, između ostalog, članovi kultnog sastava, poznatog po provokativnim nastupima i analizi politike i ideologija kroz svoja djela.

A o provokacijama i originalnosti, kažu:

- Mi, u principu, ne vjerujemo u originalnost pa zbog toga ni ne nastojimo biti originalni. Već smo ranih osamdesetih izjavili da je “originalnost iluzija nadrirevolucionara”. A možda nas baš zbog takvog stava neki smatraju originalnim. Ko bi to znao...

U “Panorami” pročitajte i razgovor s lijepom Danijelom Dimitrovskom-Amidžić, manekenkom i modelom “Victoria’s Secreta”, inače suprugom poznatog TV voditelja Ognjena Amidžića. Kaže da je njen suprug najviše nasmijava i da joj se kod njega najviše dopada upravo taj humor.

Donosimo i zanimljivu temu “Najpoznatiji holivudski parovi koji su se upoznali na setu”, ali i priču s Nives Ivanković, hrvatskom glumicom koja govori o aktuelnim požarima u njenom rodnom Splitu.

- Nakon ove kataklizme, kažem: “Daj, Bože, da smo živi i zdravi” – poručuje glumica, koja će uskoro ostvariti saradnju s bh. rediteljem Dinom Mustafićem.

Pročitajte još:

- Intervju s Tomom Ricovom, direktorom “Weekend Media Festivala” u Rovinju, koji obilježava deset godina postojanja

- Priču o Miroslavi Mirki Federer, supruzi i menadžerici slavnog tenisera Rodžera Federera

- MODA: Mornarski stil - Pravi ljetni šarmer

- Šta je Adnan Šaran pitao Dinu Šarana

- GASTRO: Dinja – Vladarica ljetnog stola