LIFESTYLE

Ovo su razlozi zbog kojih će lijepe žene radije biti sa ružnim i neprivlačnim muškarcima

Avaz.ba

22.7.2017

Sigurno vam se milion puta desilo da na ulici ugledate zgodnu i lijepu djevojku u zagrljaju buckastog i ne tako atraktivnog muškarca.

Priznajte da je prvo što vam tada padne na pamet "Ma mora da je zbog para". Međutim, to uopšte ne mora biti istina.  

Pogledajte zbog čega će atraktivna djevojka prije odabrati smiješnog debeljuškastog momka iz kraja nego ljepotana iz teretane.

Pouzdanost prije atraktivnosti 

Za razliku od muškaraca, kojima je važan izgled njihove odabranice sa stanovišta evolucije, odnosno zbog dobrih gena koji će se prenijeti na potomstvo, ženama je mnogo važnije da pored sebe imaju stabilnog, pouzdanog i posvećenog muškarca, koji neće flertovati okolo, već obezbijediti njoj i djeci siguran dom.

Ličnost prije fizičkog izgleda

Atraktivni momci obično misle da je to što atraktivni dovoljno i ne rade na razvoju svoje ličnosti, već čekaju da im djevojke padnu pod noge. Ali kada prođe zanesenost fizičkim izgledom, sve što ostaje je njegov karakter i osobine, a svaka djevojka će radije dijeliti život sa harizmatičnim, duhovitim, luckastim i talentovanim momkom sa većim nosem i klempavim ušima, nego sa praznim ljepotanom. 

Otvorenost prije mišićavog tijela

Dobra komunikacija, otvorenost i iskazivanje emocije jesu od izuzetne važnosti ženama. Ne postoji ništa privlačnije od muškarca koji je muževan i pun samopouzdanja, a koji se ne stidi da pokaže cijelom svijetu da ste vi njegov svijet. Zgodni sebičnjak zaljubljen u svoje bicepse i u svoj odraz u ogledalu pored ovog nema nikakve šanse. 

Krivac su društvene mreže

U dobu interneta, modernih tehnologija i društvenih mreža, na djevojkama je ogroman pritisak da izgledaju dobro. Svakodnevno su izložene insistiranju medija da moraju da izgledaju ovako i onako, da nemaju bore, celulit, strije, da im kosa uvijek mora biti isfenirana i sjajna, da ne smiju imati podočnjake, da ne smiju izgledati umorno, da ne smiju imati nijedan kilogram viška. Zato se nemojte iznenaditi previše kada vidite atraktivnu djevojku sa neprivlačnim muškarcem, iznenadite se ako je obrnuto. 

Sretniji brak

Istraživanja su pokazala da su žene koje su u braku sa manje privlačnim muškarcima mnogo sretnije i zadovoljnije. Historija nas je sve naučila da je na ženama da budu lijepe, a na muškarcima da posjeduju društveni ugled, čvrst karakter, da su spremni da brane svoju porodicu. Posvećenost porodici, požrtvovanost i pružanje podrške prve su na listi osobina koje će djevojke tražiti u muškarcu sa kojim planiraju ozbiljnu vezu.