REGION

Krstičević oštro odgovorio predsjednici Hrvatske

Avaz.ba

22.7.2017

Ne postoji sukob između Pantovčaka i Banskih dvora, barem što se mene tiče, poručila je u petak predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u Dnevniku HTV-a, govoreći o događajima koji su uslijedili nakon njene izjave o prekasnom angažmanu vojske na požarištu kod Splita.

Istaknula je da "politički požar" nije izazvala ta izjava, već "ishitrene i nepromišljene reakcije" na izjavu kojom je, ističe, jedino upozorila na greške u sustavu kako bi ih se ispravilo

Ubrzo joj je preko Jutarnjeg lista odgovorio ministar odbrane Damir Krstičević. 

"Nisam još čuo što je rečeno u intervjuu na televiziji, ali znam što sam prije čuo i kao vojnik sam reagirao. Ne dam na vojsku, jer je vojska sjajno odradila posao. Nema tu emocija, reagirao sam instinktivno kao ratni zapovjednik. Ne diram nikoga, svakome dajem da radi svoj posao, ali ne može ni mene nitko dirati. Slažem se da mogu pogriješiti, vojska može pogriješiti, ali u ovoj situaciji niti sam ja pogriješio, niti je vojska pogriješila", rekao je Krstičević.

"Umjesto da smo se usredotočili upravo na to - kako reagirati na krizne situacije, iz svega ovoga nastala je nekakva navodna kriza između Banskih dvora i Pantovčaka koja apsolutno ne postoji, barem što se mene tiče", poručila je predsjednica u intervjuu za Dnevnik HTV-a.

Grabar-Kitarović u ponedjeljak je iz Salzburga izjavila da je vojska na požarište kod Splita trebala doći ranije, nakon toga je potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević podnio ostavku, a premijer Andrej Plenković ustvrdio da je vojska angažirana u okviru zakonski predviđenih procedura.