GLOBUS

Nataliji se torba zakačila na vratima voza, vukao ju je čitavu stanicu!

21.7.2017

Na šokantnom video snimku iz rimskog metroa vidi se zastrašujuća scena kada mašinovođa pokreće metro voz i počinje da ubrzava vukući ženu priklještenu vratima zadnjeg vagona. 

Nesrećna žena, 43-godišnja Bjeloruskinja Natalija Garkovič, nosila je torbu u desnoj ruci u trenutku kada je ušla u voz. Ona se, međutim, ubrzo predomislila i zakoračila unazad, kada su je vrata pri zatvaranju priklještila.

Voz ju je potom povukao za sobom, na  užasavanje ljudi na stanici. Nekoliko njih bezuspješno je pokušalo da je izvuče i da skrene pažnju mašinovođi šta se događa.

Natalija je, na sreću, uspjela da preživi priljubivši se uz voz što je više mogla, dok su putnici u vagonu na sve načine pokušavali da joj pomognu. Jedan od njih je pokušao da zaustavi voz povlačeći sigurnosnu kočnicu, ali bez uspjeha.

Putnici su, u nekom trenutku, na silu uspjeli da otvore vrata pa je nesretna ženu upala u vagon.

Voz se zaustavio tek na sljedećoj stanici i tada je mašinovođa shvatio šta se dogodilo. Potom je zaustavio saobraćaj na stanici i pozvao spasioce.

Natalija Garkovič je hospitalizovana sa teškim povredama, zbog kojih je imala operacije karlice i lica. Advokat mašinovođe izjavio je da je njegov klijent potpuno poražen ovim događajem. Mašinovođa je suspendovan i protiv njega se vodi istraga, piše Miror.