CRNA HRONIKA

Uhapšen jer je pucao u vozilu, u pretresu mu našli pištolj, spid i marihuanu

21.7.2017

Dobojska policija uhapsila je jučer Zorana Grgića iz tog grada, kojeg su prilikom izlaska iz stana zatekli s pištoljem u ruci. 

Pištolj, u čijem su se okviru nalazila tri metka, oduzet je, zajedno sa dva smotuljka od najlonske folije u kojim se nalazio bijeli prah, najvjerovatnije spid, težine 4,7 grama, kao i dva smotuljka od najlonske folije u kojima se nalazilo 7,85 grama marihuane.

Policija je na osnovu prethodno prikupljenih operativnih saznanja utvrdila da se ova osoba može dovesti u vezu sa drugim krivičnim djelima počinjenim na ovoj lokaciji.

On se, naime, sumnjiči da se 19. jula vozilom Nisan dovezao do stambene zgrade u Vidovdanskoj ulici u Doboju, gdje su se u društvu nalazili Jovan Radić i Nikola Đurić. Po dolasku, Grgić je izašao iz vozila, sjeo na zadnje sjedište i od Radića zatražio da sjedne na mjesto vozača. Kada je Radić to odbio, Grgić je iz pištolja ispalio jedan hitac kroz pod putničkog vozila, nakon čega se udaljio u nepoznatom pravcu. U međuvremenu se i Đurić udaljio, a policija je vozilo pronašla naknadno kod Grgićevog poznanika.

Grgić je nakon završene kriminalističke obrade, uz saglasnost dežurnog tužioca, pušten na slobodu.

Policija će, nakon dokumentovanja predmeta protiv njega dobojskom Tužilaštvu podnijeti krivičnu prijavu zbog počinjenih krivičnih djela prinuda, izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eskslozivnih materija.