CRNA HRONIKA

Manijak ponovo napada u Banjoj Luci: Djevojku uhvatio za vrat i prijetio da će je silovati

Avaz.ba

21.7.2017

Manijak, koji već mjesec spopada banjalučanke u strogom centru grada, u noći s četvrtka na petak je ponovo napao. On je nasrnuo na djevojku koja se oko jedan sat iza ponoći sama vraćala kući i prijetio da će je silovati, saznaje „EuroBlic“.

Napadnuta djevojka u izjavi za „EuroBlic“ kaže da se sve odigralo veoma brzo i da ju je spasio je komšija koji je slučajno naišao. Ona ističe da ju je poslije napada još više šokiralo ponašanje policajaca, koji su skoro nju optužili da je sama kriva što je napadnuta.

„EuroBlic“ je i prije 20 dana pisao i upozorio građane da centrom Banje Luke hara manijak koji napada djevojke koje se same kreću.

Prvo su dvije djevojke napadnute baš kod škole „Ivo Andrić“, ali su obje, nasreću, uspjele na vrijeme pobjeći manijaku.

Nekoliko dana poslije toga, desio se novi napad, tada su na meti manijaka našle tri djevojke u Novoj Varoši.

Jedna od njih napadnuta je u blizini kafića „Renome“ dok su druge dvije u naselju poznatom kao „Malbašićeve zgrade“. Nije poznato da li je riječ o istom manijaku.

Nakon što smo obavijestili građane o ovim napadima i upozorili ih da se sami ne kreću ovim ulicama, stiglo je saopćenje iz Policijske uprave Banja Luka.

U ovom saopćenju oni su tvrdili da mediji bespotrebno šire paniku i da im je samo jedan slučaj prijavljen i da poduzimaju preventivne mjere u cilju zaštite svih građana. Međutim, do sada ove mere nisu dale rezultate jer manijak sada već više od mjesec napada djevojke.

U PU Banja Luka su rekli da im je u petak u 1.45 sati djevojka prijavila da je napadnuta u Ulici Ivo Andrić i da je prijetio da će je obljubiti.

- Oštećena je uspjela da izbjegne nasilje, a na osnovu opisa koji je oštećena saopćila, obavijestili smo sve raspoložive policijske službenike na terenu, međutim, ta osoba nije pronađena – rekli su u policiji.