SARAJEVO

Trebević ove sezone ruši sve rekorde posjećenosti

Trebević: Najuspješnija sezona do sada ( F. Fočo)

Piše: N. MANJURA

20.7.2017

Na samo desetak minuta od grada, daleko od gradske vreve, u netaknutoj prirodi svakog dana uživa sve više kako domaćih, tako i stranih turista. Trebević, koji je u posljednjih pet godina doživio pravi procvat, svakog dana novim sadržajima privlači posjetioce iz svih dijelova svijeta.

Čist zrak  

Ljetna sezona na ovoj olimpijskoj planini počela je prije mjesec. Ekipa “Avaza” posjetila je izletište i uvjerila se da je gostiju iz dana u dan sve više. Oni koji vole životinje, mogu uživati u zoološkom vrtu, sportisti mogu unajmiti bicikla, a oni željni adrenalina, mogu voziti autiće, igrati paintball ili streličariti.  

U opuštenoj vožnji biciklima sreli smo porodice Vuković i Šarčević, koje su došle sa Pala. 

Porodice Šarčević i Vuković uživale u vožnji biciklima

- Često dođemo na nekoliko sati. Blizu je grada, a i nama, sa Pala, ne treba mnogo. Kad god ovdje dođemo, vidimo neke nove sadržaje – rekao nam je Ognjen Vuković.

Njegova poznanica Dana Šarčević, koja je na Trebeviću sa mužem i dvije kćerke, kaže da je prezadovoljna ponudom.

- Došli samo radi čistog i svježeg zraka. Uzeli smo bicikle da se provozamo, jer je cijena povoljna, a naša djeca će se zabaviti nekoliko sati. Oduševljeni smo zoološkim vrtom. Sreli smo dosta stranih turista – kazala je Šarčević.

Osim njih, primijetili smo i dosta gostiju iz arapskih zemalja. Kako nam je kazao Nikola Čvoro, menadžer Sportsko-rekreativnog centra “Brus”, najviše ih je iz Dubaija i Bahreina.

Popunjeni kapaciteti

- Radnim danima je sve više gostiju, iako nam vikendom svi kapaciteti budu popunjeni. Trebević je prije samo pet godina bio zapušten i predstavljao je pravo ruglo, a sada je postao jedna od najpoželjnijih destinacija za odmor. Ova sezona već sada obara rekorde posjećenosti i vjerovatno će biti najbolja do sada – rekao je Čvoro te je dodao da će gradnjom žičare sadržaj biti potpun.

Čvoro: Najpoželjnija destinacija

Noćenje sa doručkom 40 KM

Na izletištu je moguće unajmiti i šardvan, gdje se može roštiljati, a za mjesto, roštilj i ugalj dnevna cijena je 25 KM. Na Trebeviću je moguće i odmarati se u bungalovima, gdje noćenje s doručkom košta 40 KM, zavisno od veličine grupe.

Cijene

3 KM košta vožnja biciklom

1 KM naplaćuje se ulazak u ZOO

 

4 KM plaća se 9 strijela za gađanje