CRNA HRONIKA

Povodom napada na navijače Aberdeena oglasili se MUP HNK i NK Široki

Piše: A. S.

20.7.2017

U srijedu navečer u staroj gradskoj jezgri u Mostaru grupa nepoznatih osoba napala je navijače škotskog Aberdeena, koji su u Hercegovinu došli podržati svoj klub koji večeras u Širokom Brijegu igra revanš utakmicu Europske lige.

Povodom napada, oglasio se i MUP HNK-a.

- Dana 19. jula oko 23.30 sati NN građanin prijavio je u PU Mostar da je narušen JRM u Onešćukovoj ulici u jednom ugostiteljskom objektu, smještenom u staroj gradskoj jezgri. Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici PU Mostar po izjavi zaposlenika ugostiteljskog objekta i drugih svjedoka, utvrdili su da grupa od 20 mlađih lica bez ikakvog razloga i bez navijačkih obilježja napali goste u ugostiteljskom objektu, inače, navijače škotskog kluba. NN lica goste su gađali kamenjem, bakljama i bocama te se nakon toga udaljili s mjesta događanja. Dva lica državljani Velike Britanije zadobili su povrede u vidu posjekotina, kojima je pružena medicinska pomoć. Policijski službenici PU Mostar preduzimaju sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti, te intezivno tragaju za izvršiocima ovoga djela - navodi se u saopćenju MUP-a. 

Povodom napada, oglasio se i Nogometni kluba Široki Brijeg.

- Koristimo ovu priliku još jednom javno zahvaliti FC Aberdeenu i njegovim navijačima na izuzetnoj dobrodošlici prigodom gostovanja naše momčadi i naših navijača u Škotskoj i pozvati ih da budu naši dragi gosti u Širokom Brijegu na uzvratnom susretu, gdje ćemo im nastojati uzvratiti jednakom mjerom. Neki od njih već su jučer (srijeda) bili u Širokom Brijegu i ugodno se proveli, danas (četvrtak) za njih je osigurana i fan zona uz istočnu tribinu, a zajamčeni su im maksimalna sigurnost i dobar provod prije, za vrijeme i nakon večerašnje utakmice Široki Brijeg – Aberdeen - poručili su iz NK Široki Brijeg.