REGION

Vlada: Vatrogascima po 400 eura, hvala NATO na brzoj reakciji

Avaz.ba

20.7.2017

Vlada će izdvojiti 230 hiljada eura kao nagradu pripadnicima službi zaštite i spašavanja i dodijeliti po 400 eura svakom vatrogascu na terenu zbog izuzetno profesionalnog odnosa.


 Kako je objavljeno na zvaničnom tviter nalogu Vlade, na današnjoj sjednici razmotrena je Informacija o požarima na teritoriji Crne Gore u periodu od 1. do 18. jula ove godine.


“Nadležne službe reagovale su na požare adekvanto, snažno, profesionalno i patriotski”, ocijenjeno je iz Vlade.


 Vlada je zahvalila na vanrednom angažmanu u gašenju požara svim službama zaštite i spašavanja Ministrarstva unutrašnjih poslova i Vojske Crne Gore


“Izdvajamo 230 hiljada eura kao nagradu pripadnicima službi zaštite i spašavanja. Svakom vatrogascu na terenu zbog izuzetno profesionalnog odnosa 400 eura”, kazali su iz Vlade.


 Zahvalili su NATO-u i partnerskim državama na brzoj reakciji i pomoći saveznika.


“Crna Gora će to znati da cijeni”, poručeno je iz Vlade.


 Oni su pozdravili riječi generalnog sekretara NATO-a, Jensa Stoltenberga, u vezi sa požarima koji je direktno pratio situaciju u Crnoj Gori.


 "Pomoć NATO-a u gašenju požara u Crnoj Gori pokazuje da naša zemlja već uživa benefite svog novog statusa i novog kapaciteta", navode iz Vlade


 Podravili su efikasnost menadžmenta i tehničkih službi Regionalnog vodovoda na brzom saniranju kvara u Budvi, što je od ogromne važnosti za turizam u Crnoj Gori.