LIFESTYLE

Bijes, ljubomora i podmetanja: Rat na BBC-u nakon objave plaća najvećih zvijezda

Avaz.ba

20.7.2017

Objavom podataka o plaćama zvijezda BBC-a, ova britanska medijska kuća izazvala je pravu lavinu reakcija.

Televizijski voditelj Chris Evans apsolutni je 'pobjednik' kad je basnoslovna plaća u pitanju. Svojim angažmanom zarađuje čak 2.2. milijuna funti!

Na tu su cifru odmah reagirali njegove kolege, a najveću zavist pokazao je Gary Lineker, također voditelj, koji je na Twitteru napisao:

- Ovo otkrivanje plaća od strane BBC-a je potpuna sramota... Mislim, kako je moguće da Chris Evans zarađuje više od mene?

Za usporedbu, Lineker je plaćen od 1,750.000 do 1,799.999. funti, piše The Guardian.

Ovo prepucavanje, čini se, nije najbolje sjelo građanima i javnim osobama, koji su uputili oštre kritike voditeljima, ali i BBC-u.

- Nikad nisam vidjela više pohlepe i samodopadnosti u nekom prepucavanju. Vi ste svi puno previše preplaćeni za ono što radite! - samo je jedan od komentara.

- Trebali ste jednostavno šutjeti. Ovako ste ispali užasno plitki.

- Zamislite sve talentirane doktore i medicinske sestre koje možemo financirati s novcem koji se troši na vaš posao bez talenta.

- Kako itko može biti plaćen više od medicinske sestre, vatrogasaca ili učiteljice? Kakvu vi točno ulogu imate u društvu?

Kritike dolaze i zbog očite razlike u plaći između muškaraca i žena. U 10 najplaćenijih zvijezda BBC-a samo je jedna žena. A u odnosu na kritiziranih dva miliona Evansovih funti, Claudia Winkleman plaćena je 'samo' od 450.000 do 500.000 funti.