NOGOMET

Rakitić poslao poruku svima u Hrvatskoj koji su se borili s požarima

Avaz.ba

19.7.2017

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić otputovao je danas s Barcelonom na pripreme u Sjedinjene Države, a prije polaska se osvrnuo na požare u Splitu i Dalmaciji.

"Hvala vam što ste spasili naš grad. Naši heroji!" poručio je Rakitić preko društvene mreže Instagram i pozdravio sve one koji su se zadnjih dana borili s požarima.

Vezni 29-godišnji nogometaš objavio je i fotografiju s kapetanom Andresom Iniestom i suigračima s leta španjolske avio kompanije Iberije na putu za Sjedinjene Države.

Tokom idućih deset dana Barcelona će se pripremati u New Yorku, Washingtonu i Miamiju. Prvu prijateljsku utakmicu odigrat će protiv italijanskog prvaka Juventusa u subotu, a tri dana kasnije odmjerit će snage s Manchester Unitedom. Nakon toga će odigrati prvi derbi u sezoni protiv Real Madrida.

Mundo Deportivo i Sport, sportske novine sa sjedištem u Barceloni, pišu kako Rakitić i ne pomišlja na to da napusti Barcelonu. Zadnjih sedmica nagađalo se kako bi mogao biti zamijenjen za 24-godišnjeg italijanskog veznog igrača Marca Verrattija iz PSG-a. Sportski direktor Barcelone Robert Fernandez odbacio je ove sedmice takvu mogućnost na konferenciji za medije.

Rakitić je u Barcelonu došao u ljeto 2014. i trenirao pod vodstvom Luisa Enriquea kojeg je prošli mjesec zamijenio Ernesto Valverde iz Athletic Bilbaa. Hrvatski reprezentativac u martu je produžio ugovor za dodatne dvije godine, do ljeta 2021.