GLOBUS

Zbog dojave o bombi Mađari kontrolišu sve međunarodne vozove

Avaz.ba

19.7.2017

Svi međunarodni vozovi koji voze prema Mađarskoj bit će sistematski pregledavani nakon upozorenja o podmetnutoj bombi u jednom od njih, što je rezultiralo kašnjenjima u današnjem redu vožnje, javila je policija i uprava Mađarskih željeznica.

"Svi međunarodni vozovi koji voze mađarskim teritorijem bit će podvrgnuti policijskoj kontroli", rekao je za AFP glasnogovornik mađarske željezničke tvrtke MAV, Virag Locsei. Zbog kontrola u polascima se kasni prosječno dva sata, stoji u saopćenju MAV-a te se dodaje da je kašnjenjima direktno pogođeno 20.000 putnika.

Mađarska policija javila je da je poslala svoje snage na teren nakon anonimnog poziva kojim je najavljeno da je u jedan međunarodni voz koji stiže u Mađarsku podmetnuta bomba.

Jutros su, u znak predostrožnosti, evakuirani putnici iz 18 međunarodnih vozova. Nakon pregleda su svi nastavili putovanja.

"Svi vozovi koji danas ulaze u zemlju bit će pregledani odmah na granicama", rekao je glasnogovornik MAV-a, dodavši da će se s kontrolama prestati u ponoć.

Otvorena je istraga da bi se otkrila osoba koja je upozorila na podmetnutu bombu.