NOGOMET

Željezničar sutra igra protiv AIK-a: Pogledajte atmosferu u Stockholmu

Piše: A. Z.

19.7.2017

Vrlo malo vremena ostalo je do istinskog spektakla kada će, u okviru revanš utakmice drugog pretkola Europa lige, na terenu Friends Arene u Stockholmu nogometaši FK Željezničara protiv AIK-a tražiti prolaz u narednu fazu takmičenja .

Izabranici Slavka Petrovića u prvom susretu su uspjeli sačuvati svoj gol (0:0) od jakog napada švedskog tima, ali nisu uspjeli ni u naumu da na Grbavici ugroze gol svog protivnika. Ipak, s mnogo optimizma ekipa je otputovala na gostovanje, gdje se nadaju prolasku u narednu fazu takmičenja. 

Siniša Stevanović, defanzivac Plavih s Grbavice, istaknuo je ranije kako je ekipa spremna za sutrašnju utakmicu i da vlada dobra atmosfera u ekipi.

Imamo isti cilj kao što smo imali na revanšu u Podgorici, a to je da postignemo pogodak u gostima koji bi nam puno olakšao posao i put do konačnog cilja - kazao je Siniša Stevanović. 


Da sjajna atmosfera pred meč u taboru Plavih dokazuje i promotivni video sa putovanja i prvog treninga u Stochkolmu. Sigurno je da će izabranici Slavka Petrovića odlično odraditi svoj posao na predstojećoj utakmici, koja se igra u četvrtak od 19 sati.

Veliki broj navijača budnim okom pratit će razvoj situacije, a do tada pogledajte kako se to pripremaju nogometaši Željezničara.