BIH

Karamatić: Važno je biti kućni prijatelj Bakira Izetbegovića i dobit ćete posao izvoza vrijedan 20 miliona eura

D. K.

19.7.2017

Delegat Kluba Hrvata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Mario Karamatić, prije početka današnje sjednice održao je konferenciju za medije na kojoj je govorio o izvozu mesa u Turskoj.

On je rekao da u protekle dvije godine u Tursku je izvezeno meso po zaštićenoj cijeni u vrijednosti više miliona eura.

- To je lijepo funkcioniralo do ove godine slijedom ideje rahmetli Alije Izetbegovića da se napravi deset begovskih porodica koji će rukovoditi BiH bez ikakvih procedura. Tako Muris Mujanović koji ima jednu mesnicu u Vogošći dobiva posao vrijedan 20 miliona eura.

Karamatić je novinarima dostavio na uvid ugovor u visini izvoza od 3.000 tona sa Turskom.

- U cijeloj godini nije izvezeno ni kilogram mesa u Turskoj zahvaljujući opstrukcijama što institucij što kao fol nemogućnosti dogovora.U ovoj zemlji je bitno biti kućni prijatelj gospodina Bakira Izetbegovića i Šemsudina Dedić, i dobit ćete posao izvoza u Tursku vrijedan 20 miliona eura - kazao je Karamatić.

- Sve je išlo preko njih. Oni su dogovarali apsolutno sve, oni su kontaktirali s Republikom Turskom. Gospodin Mujanović je dobio taj posao, to je ulaganje u novu firmu, pošto on nema ni klaonice, nema apsolutno ikakvih predispozicija kojim bi mogao da to izveze - poručio je Karamatić.