GLOBUS

Nova tučnjava Srba u Grčkoj: Ima uhapšenih, pojedinci u bolnici

A. Z.

19.7.2017

Grčki sajt Ermis news.gr prenio je vijest o sukobu grupe Srba s dvojicom Švicaraca, navodeći da je jedan od njih prebačen u bolnicu na liječenje, dok je drugi imao samo manje povrede po rukama.

Grčki portal navodi da je incident privukao veliku pažnju tamošnjih ugostitelja, koji vjeruju da netrpeljivost izmedu Srba i Britanaca i Amerikanaca mora da prestane.

Oni smatraju da ako se nastave tuče mladih koji su pod djejstvom alkohola, ko zna šta bi sljedeće moglo da se desi, prenosi "Ermis news".

Inače, nakon ubistva američkog turiste Bakarija Hendersona na Zakintosu grčki mediji i zvaničnici posvećuju posebnu pažnju tučama na "ostrvima za zabavu", a portal koji je prenio vijest navodi da je "novi incident izazvao pažnju utjcajnih ljudi sa Zakintosa".

"Oni smatraju da nešto pod hitno mora da se preduzme povodom nedavnih događaja. Boje se da će incidenti između Srba, Britanaca i Amerikanaca pod utjcajem alkohola eskalirati u pravi ulični rat - navodi ovaj portal.

Portal Blic javlja da Konzularna služba Ambasade Srbije u Atini za sada nema informaciju da je došlo do još jedne tuče na Zakintosu između grupe Srba i dvojice Švicaraca.