NOGOMET

Odović: Želji će u Švedskoj biti veoma teško, gol bi nam mnogo značio

19.7.2017

Fudbaleri Željezničara sutra gostuju ekipi AIK-a u Stockholmu, u revanšu 2. pretkola Evropske lige.

Prvi meč odigran prošle sedmice na stadionu ''Grbavica'' završen je bez golova, a ekipa Željezničara se nada da u Švedskoj može iznenaditi favorizovanog protivnika, te izboriti dvomeč 3. pretkola protiv portugalske Brage.  

Bivši igrač Željezničara, nekadašnji šef struke prvog tima, a sada trener B-tima ''plavih'' Milomir Odović vjeruje da će izabranicima Slavka Petrovića u sutrašnjem meču trebati mnogo sreće, te da uz dobru igru u odbrani mogu tražiti svoje prilike iz kontranapada.

- Željezničar ima nekoliko brzih igrača koji mogu istrčati kontranapade. Ako postignemo gol, onda imamo dobre šanse za prolaz. Mislim da će igrači vezne linije AIK-a biti stalna opasnost po gol Željezničara. Švedski tim zna igrati i kako proći protivničke odbrane, tako da će nam biti veoma teško - izjavio je Odović za Fenu.

Smatra da će Željezničar u Stockholmu imati veliku podršku navijača.

- Sjećam se nekih evropskih utakmica kada sam ja vodio prvi tim. Podrška naših navijača nam je mnogo značila i protiv Standarda u Liežu i protiv Fenerncvaroša u Budimpešti. Podrška je uvijek dobra stvar, ali ne mora donijeti prevagu - zaključio je Odović.

Revanš 2. pretkola Evropske lige između AIK-a i Željezničara će biti odigran sutra na stadionu ''Friends Arena'' u Stockholmu, s početkom u 19.00 sati.