CRNA HRONIKA

Bosanska Gradiška: Muškarac stradao u požaru na njivi

19.7.2017

Goran Stojković (53) iz Srpca stradao je u požaru u mjestu Donja Lepenica, pišu Nezavisne. Vesna Divljanović, portparol Policijske uprave Bosanska Gradiška, potvrdila je da je Policijskoj stanici Srbac, juče oko 16.50 sati, prijavljeno da je došlo do požara u šumi u Donjoj Lepenici.  

- Po zaprimljenoj prijavi, odmah su postupili policijski službenici Policijske stanice Srbac, koji su na licu mjesta zatekli Vatrogasnu jedinicu Srbac, koja je lokalizovala požar. Tom prilikom, na sredini njive, preko koje je prešla vatrena stihija, pronađeno je beživotno tijelo G.S. (53) iz Srpca, a koji je smrtno stradao, navela je Divljanović.

Prema njenim riječima, uviđaj su izvršili pripadnici Policijske stanice Srbac i protivpožarni inspektor Policijske uprave Banjaluka, a o svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

"Policijska uprava Bosanska Gradiška apeluje na građane, da s obzirom na vrlo visoke temperature, budu oprezni i da ne dozvole da usljed svog nemara i nepažnje izazovu požar koji može ugroziti ljudske živote i imovinu građana", naglasila je Divljanović.

Kako je dodala, spaljivanje korova i drugog gorivog materijala treba vršiti na odgovoran način, i to u uslovima povoljnih vremenskih prilika i na površinama koje se mogu kontrolisati.

"Pri spaljivanju korova i drugog zapaljivog materijala, potrebno je ugasiti ostatke nesagorenih materija, kako bi se spriječilo njihovo raznošenje vjetrom i pojava nekontrolisanog gorenja.

 Policijska uprava Gradiška će u okviru svojih ovlašćenja preduzimati Zakonom propisane mjere protiv lica koja budu izazvala požar i time ugrozila živote i zdravlje ljudi i pričinila materijalnu štetu", upozorila je Divljanović.