BIH

Poslanici o razvoju lokalne samouprave u RS

Fena

19.7.2017

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske nastavljena je danas raspravom o Prijedlogu strategije razvoja lokalne samouprave u RS-u za period 2017. - 2021. godine.

U Strategiji je stavljen akcent na vladavinu prava, demokratičnost, efikasnost, samostalnost, javnost, finansijsku održivost i sistemski pristup planiranju razvoja, rekla je ministrica uprave i lokalne samouprave Lejla Rešić.

U parlamentu je sinoć obavljena rasprava o izmjenama i dopunama Zakona o prekršajima te Nacrtu zakona o Pravobranilaštvu RS-a.

Ovim zakonom uređuje se, između ostalog, način zastupanja imovinskih prava i interesa RS-a, jedinica lokalne samouprave i ostalih subjekata koje Pravobranilaštvo zastupa.

Prethodno je završena i rasprava o Nacrtu zakona o Fondu solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu.

Na dnevnom redu današnje sjednice je više izvještaja koji se odnose na finansijski sektor, među kojima i na rad Komiteta za koordinaciju nadzora finansijskog sektora u prošloj godini.

Bit će riječi o stanju u bankarskom sistemu i stanju entitetskog duga u 2016. godini.