Završeno saslušanje Sinđelića, Medojević poručio: Iskaz svjedoka nelogičan i kontradiktoran

Objavljeno: 20. 03. 2017 - 21:55 Globus » Region A A A Times Arial
Završeno saslušanje Sinđelića, Medojević poručio: Iskaz svjedoka nelogičan i kontradiktoran
(Foto: portalanalitika.me)

U Specijalnom tužilaštvu završeno je saslušanje svjedoka saradnika Aleksandra Sinđelića, u slučaju pokušaja terorističkih napada 16. oktobra u Crnoj Gori. Sinđelić je trebalo da pojasni okolnosti sastanaka sa dvojicom ruskih državljana, koji se sumnjiče da su bili na čelu kriminalne organizacije koja je imala cilj da izazove krvoproliće i nasilno preuzme vlast u Crnoj Gori, piše portalanalitika.me.

Saslušanje je trajalo do 17.30 sati. Nakon toga su uslijedila pitanja advokata okrivljenih. Po završetku, oko 20.50 sati, prisutnim novinarima se obratio advokat Dražen Medojević, koji je prisustvovao saslušanju u svojstvu branioca Mihaila Čađenovića. On je kazao da je iskaz koji je dao Aleksandar Sinđelić "nelogičan i kontradiktoran, te da se iz njega ne može dovesti u pitanje odgovornost Čađenovića."

U sklopu istrage, sutra će biti saslušan funkcioner DF-a, Milutin Đukanović, u svojstvu svjedoka. Saslušanju nisu prisustvovali, uprkos ranijim najavama, lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević već njihov advokat Dražen Medojević. Mandić i Knežević se naredbom o proširenju istrage terete da su bili dio logističke mreže, čiji zadatak je bio da nasilno svrgnu vlast. Njihov advokat će biti u mogućnosti da postavljaju pitanja Sinđeliću ukoliko bude nedoumica u njegovim iskazima.

Sinđelić bi trebao danas da govori o sastanku sa Eduardom Šišmakovim u Moskvi, kada mu je ovaj agent GRU-a platio avionsku kartu da dođe u glavni grad Rusije da se dogovore o djelovanju uoči parlamentarnih izbora u Crnoj Gori. Tada mu je, kako je Sinđelić već saopćio tužiocu, Šišmakov – koji je kasnije u Srbiju doputovao koristeći legalan ruski pasoš na ime Eduard Širokov – dao 200.000 eura kako bi tim novcem platio dolazak što više ljudi u Podgoricu i tim sredstvima kupio oružje i opremu za djelovanje terorističkih grupa, javlja portalanalitika.me.Autor: Redakcija
Preporučujemo vam