FBI otvorio istragu protiv Donalda Trumpa

Objavljeno: 20. 03. 2017 - 19:24 Globus » Svijet A A A Times Arial
FBI otvorio istragu protiv Donalda Trumpa

Direktor FBI James Comey potvrdio je danas kako je ova agencija otvorila istragu protiv predsjednika SAD Donalda Trumpa.

Naime, Comey je potvrdio novinarima da FBI ispituje povezanost i koordinaciju između predizborne kampanje Donalda Trumpa i Rusije, te umiješanosti Moskve u izbore u SAD.

Comey je potom zadao još jedan udarac Trumpu, izjavivši da "nema nikakvih informacija" kako bi potvrdio tvrdnje američkog predsjednika da ga je prisluškivao njegov predhodnik Barack Obama.

Direktor FBI je izjavio da je "ruski predsjednik Vladimir Putin jasno svima stavio do znanja koga bi volio vidjeti kao novog američkog predsjednika, a to nije bila kandidatkinja Demokratske stranke Hillary Clinton".

Dobar dio američkih obavještajnih službi i medija odavno tvrdi da Trump usko sarađuje sa Rusijom, koja mu je i pomogla da dođe u Bijelu kuću. Naravno, Trump odbacuje sve ove tvrdnje, nazvavši ih "lažnim vijestima", koje "plasiraju ljudi iz establishmenta koji ne žele promjenu situacije u Americi".Autor: (M. D.)
Preporučujemo vam