Esad Godinjak, Harisov otac, tvrdi

Ubistvo mog sina je naručeno, Kahriman je bio samo izvršilac

Objavljeno: 20. 03. 2017 - 20:00 Novosti » Crna hronika A A A Times Arial
Ubistvo mog sina je naručeno, Kahriman je bio samo izvršilac
Esad Godinjak: Haris nije bio diler (Foto: M. Kadrić)

Redakciji „Dnevnog avaza“ obratio se Esad Godinjak, otac Harisa Godinjaka (29) iz Sarajeva koji je u petak umro nakon što ga je u srijedu, oko 20.20 sati, ispred kafića “Twins” u Olimpijskoj ulici u sarajevskom naselju Mojmilo ranio u glavu sugrađanin Fahro Kahriman zvani Cova (24).

Opalio šamar

Godinjak je demantirao da je njegov sin bio diler te da je zbog prevlasti u rasturanju droge platio glavom.

- Trebate doći u kuću gdje je živio Haris pa bi vam sve bilo jasno. On nije imao ni za peza ili kole. Ja sam njega, ženu i kćerku koju je dobio prije tri mjeseca izdržavao. To dijete je sada siroče, što niko o tome ne piše – kaže na početku razgovora za naš list Esad.

pucnjava-mojmilo-2

Pucnjava se dogodila u srijedu ispred kafića “Twins”

Prema njegovim riječima, nakon ubistva, osim Kahrimana, privedena je bila još jedna osoba, čiji identitet nije želio otkriti.

- Ubistvo mog sina je naručeno. Kahriman je bio samo izvršilac. Zašto pištolj nisu našli? Zato što ga je vratio nalogodavcu, jer on nije imao para da kupi pištolj. U ubistvu su učestvovale tri osobe. Imam i Harisov mobitel u kojem su poruke, sve će se saznati – kaže Esad.

kahriman-privodjenje

 Kahrimanu određen pritvor

Na naše pitanje koji je motiv bio da Kahriman puca u njegovog sina, Esad je rekao da je pet dana prije ubistva njegov prijatelj opalio šamar Kahrimanovoj djevojci.

- Kahriman je došao i rekao hajde izađite. Moj Haris, naivan i srčan kakav je uvijek bio, izašao je, iako nije bio naoružan. Mogao je ubiti i rukometaše koji su tu sjedili – kazao nam je Esad.

On je poručio da će biti sretan ako više ne bude droge na Mojmilu te da se njegov sin nije bavio prljavim poslom.

 Promijenio se

- Ako više ne bude droge na Mojmilu, a danas sam vidio kako u crnim vozilima dilaju po naselju, onda ću biti sretan. Ali, znam da se nije bavio tim prljavim poslom. On je bio u zatvoru u Ustikolini, ali se nakon toga trznuo, promijenio... Samo je radio i išao u teretanu. Ja sam ostao bez sina i ništa ga ne može vratiti, ali teško se i majci Kahrimana. Znam kako je to kad ti je sin na robiji – zaključio je Esad, dodajući da vjeruje istražnim organima i pravosuđu.

haris-godinjak

Godinjak: Umro u bolnici

 Gubimo djecu

Esad Godinjak je u ratu bio komandir i, kako nam je kazao, četiri puta je ranjen braneći Mojmilo od agresora.

- Eto, šta sam doživio, da mali Salčin (Adnan Salčin, op. a.). dijete komandanta bude ubijeno 300 metara od mjesta gdje mu je otac držao pušku, a ja svoje svega 150 metara. Gubimo djecu na ulici i to nije uredu – kaže Esad. 

Ranjen s dva hica

Esad Godinjak nam je potvrdio da će biti obavljena obdukcija te nam je kazao da je Haris ranjen u glavu i potkoljenicu.

- Bio sam u bolnici s njim. Iz rata imam iskustva s povredama i odmah sam znao da neće preživjeti. Oba metka su ostala u njemu – rekao je Esad.Autor: A. KAPO
Preporučujemo vam