Radnici Željeznica RS blokirali prugu u Banjoj Luci

Objavljeno: 20. 03. 2017 - 14:42 Novosti A A A Times Arial
 Radnici Željeznica RS blokirali prugu u Banjoj Luci

Radnici Željeznica RS koji štrajkuju glađu i veći broj njihovih kolega koji im daju podršku, blokirali su danas prugu u Banjoj Luci.

Nezadovolji materijalnim statusom u 14.00 sati su sjeli na prugu, ispred teretnog voza.

Pet dana u krugu Željezničke stanice u Banjoj Luci u štrajku glađu je bilo više radnika ovog javnog preduzeća, ali niko od uprave i Vlade nije ih do danas pozvao na razgovore.

Štrajkačima se danas pridružilo još oko 200 njihovih radnih kolega i građana, a u 14.00 sati nezadovoljni meterijalnim statusom odlučili su da izađu na prugu i tijelima blokiraju prolazak vozova.

Odbili su ponudu menadžmenta da im danas bude isplaćen topli obrok i prijevoz za januar i februar, a februarska plaća do kraja sedmice.

I potpredsjednik Vlade RS Anton Kasipović pozvao je danas radnike Željeznica RS da prekinu štrajk glađu, te obećao da će u ovoj sedmici biti isplaćene naknade za topli obrok i prijevoz zaposlenim u tom preduzeću.

Navodeći da će Vlada i danas razmatrati na koji način će dalje rješavati pitanje restrukturiranja Željeznica RS, istakao je da smatra „strašno dramatičnim da i jedan čovjek ugrožava svoje zdravlje štrajkujući glađu“.

Radnicima se duguje 13 naknada za regres i 14 za topli obrok. Posljednju plaću su dobili za januar ove godine.Autor: Fena
Preporučujemo vam