Nakon početka Žalbenog postupka

Podrška Prliću i ostalima u Mostaru: Heroji, čekamo vas...

Objavljeno: 20. 03. 2017 - 13:28 Novosti » Iz minute u minutu A A A Times Arial
Podrška Prliću i ostalima u Mostaru: Heroji, čekamo vas...

U blizini Biskupije u Mostaru, danas je postavljena zastava hrvatskog naroda, odnosno tzv. "Herceg-Bosne" na kojoj je ispisano: "Heroji, čekamo vas".

Riječ je o poruci podrške bivšim političkim i vojnim zvaničnicima tzv. "Herceg-Bosne" na čelu s Jadrankom Prlićem, nakon što je danas pred Žalbenim vijećem, kojim predsjedava sudija Carmel Agius, započeo žalbeni postupak u ovom slučaju.

dsc-0713

Mostar: Zabrinjavajuće poruke na ulicama grada na Neretvi

Žalbena rasprava će trajati do 28. marta 2017. godine. Pravosnažna presuda u ovom, jednom od najvažnijih slučajeva Tribunala, očekuje se u novembru ove godine. Tri i po godine od izricanja prvostepene presude, Jadranko Prlić, Bruno Stojić, Slobodan Praljak, Milivoj Petković, Valentin Ćorić i Berislav Pušić imat će priliku da obrazlože žalbe na odluku Pretresnog vijeća koje ih je proglasilo krivim i osudilo na ukupno 111 godina zatvora zbog zločina počinjenih nad Bošnjacima 1993. i 1994. godine.

Pored šestorice optuženih, na prvostepenu presudu se žalilo se i Haško tužilaštvo koje traži da se kazne optuženima praktično udvostruče, odnosno da Prlić, Stojić, Praljak i Petković budu osuđeni na po 40, Ćorić na 35 i Pušić na 25 godina zatvora. U Haškom trebunalu danas su i žrtve koje će prisustvovati početku žalbenog postupka. Oni očekuju pravdu nakon skoro četvrt stoljeća od užasnih događaja u Hercegovini i srednjoj Bosni. - See more at: http://avaz.ba/clanak/282617/tuzilac-scott-postojao-je-plan-da-se-etnicki-ociste-muslimani-i-da-se-izmijeni-sastav-stanovnistva-u-hercegovini#sthash.fva4Sqvs.dpuf

Pored šestorice optuženih, na prvostepenu presudu se žalilo i Haško tužilaštvo koje traži da se kazne optuženima praktično udvostruče, odnosno da Prlić, Stojić, Praljak i Petković budu osuđeni na po 40, Ćorić na 35 i Pušić na 25 godina zatvora. U Haškom trebunalu danas su i žrtve koje će prisustvovati početku žalbenog postupka. Oni očekuju pravdu nakon skoro četvrt stoljeća od užasnih događaja u Hercegovini i srednjoj Bosni.Autor: Redakcija
Preporučujemo vam