Udruženi kriminalni poduhvat

Slučaj "Švicarac"| Imate rok do srijede da izađete iz stana: Sarajliji se bore za život, nakon što mu je oduzet stan koji je godinama otplaćivao

Objavljeno: 20. 03. 2017 - 11:41 Novosti » Iz minute u minutu A A A Times Arial
Slučaj
(Foto: Arhiva)

Neviđena pljačka i udruženi kriminalni poduhvat odvija se od Nove godine pa sve do danas, a sve u režiji "HETA" i "HYPO BANKE", odnosno "ADDIKO BANKE", tvrdi Kemal Duraković, predsjednik Udruženja korisnika u švicarskim francima.

Naime, kako je na Facebooku napisao Duraković, ali i potvrdio za Avaz.ba, trenutno se vrši udruženi kriminalni poduhvat s jedne strane ("HETA" i "HYPO BANKA") i švercera nekretninama udruženim s advokatima i mafijom u BiH, s druge strane.

kemal-durakovic

Duraković: Žalosno je da se ovo dešava

Duraković je napisao kako je bračnom paru, Mlađenu i Almi Kuvač, iz Sarajeva nanesena velika nepravda i kriminal.

- Stariji bračni par, Mlađen i Alma Kuvač, iz Sarajeva je kupio stan za 140.000 KM od kredita iskazanog u nikad viđenoj CHF valuti (Švicarski franak). Plaćali su koliko su mogli za taj stan, a onda prije nekoliko dana se na vratima njihovog stana pojavio izvjesni "kupac-švercer" Adnan Pezo, koji je kupio stan Mlađena i Alme Kuvač za 49.300 KM, te im dao rok do srijede da se isele iz svog stana. Još im je dao dva rješenja kojim je kupio njihov stan za 49.300 KM i na istog se i uknjižio - napisao je Duraković.

rjesenje-1

 

rjesenje-2

Dalje je naglasio, kako se bračni par nakon ovog šoka onesvijestio, a da se Mlađenu još uvijek ljekari bore za život. Istakao je da je ovaj bračni par doveden do svršenog čina.

- Nikada ih Sud nije pozvao, niti obavijestio o prodaji. Niti ih je "Hypo banka" ili sada "Addiko" obavijestila, ali niti nelegalno društvo Heta. Baš niko, dok im švercer nekretnina povezan s vjerovatno nedavno uhapšenim u aferi "Reket" nije pozvonio na vrata i dao rok da se isele kako im je rekao "iz njegovog stana" i da je rok do srijede - kazao je Duraković.

Za portal Avaz.ba, Duraković je rekao kako je ovakva situacija žalosna, jer je od Nove godine bilo na desetine sličnih slučajeva.

- Žalosno je, jer naši zastupnici u Federalnom parlamentu ne čine ništa da se ovakva situacija riješi. Imamo Nacrt zakona, a parlamentarci šute. Ne znam, zaista, zbog čega otežu - rekao je Duraković.

Duraković je, također, na kraju, kazao kako "Hypo banka" pokazuje dvije strane, jednu za javnost, a drugim pljačka žirante do zadnjeg pfeninga.

 

 Autor: Redakcija
Preporučujemo vam