NOGOMET

Bomba s Otoka: Aguero bi mogao u London!

A. S.

17.7.2017

Udarna vijest koju su dva sata nakon podneva lansirali ugledni britanski mediji spada u red onih koje izazivaju "tektonske potrese".

Od početka prijelaznog roka viđeno je dosta zanimljivih transfera, ali bi eventualni transfer Sergija Aguera mogao da izazove potrese velikih razmjera.

Momak koji u Manchester Cityju ima status legende mogao bi da napusti "Etihad" i preseli se u zapadni London!

"Sky Sports" je kao udarnu vijest prenio informaciju da je Chelsea ozbiljno zainteresiran za Aguera što će reći da su se na "Stamford Bridgu" okrenuli novoj meti.

Dobro je poznata priča da je Chelsea želio Romelua Lukakua koji je otišao u Manchester City, dok će Alvaro Morata sve bliži Milanu.

Ne treba zaboraviti je tokom ljeta i Andrea Bellotti iz Torina, koji se dugo sa našim Edinom Džekom borio za najboljeg strijelca Serie A, povezivan s "Plavcima", ali bi eventualni transfer Sergija Aguera zasjenio sve ono o čemu se pričalo u prethodnom periodu.

Menadžer tima iz Mancjestera Pep Guardiola je tokom prethodne sezone Agueru pokazao da je zamjenjiv i zbog toga ne djeluje nelogično to što postoji mogućnost da ovoga ljeta promijeni sredinu.