Kad sudbina umiješa prste

Tragične ljubavi Holivuda: Ostala su samo slomljena srca…

Objavljeno: 20. 03. 2017 - 21:47 Showbiz A A A Times Arial
Tragične ljubavi Holivuda: Ostala su samo slomljena srca…
Keš sa suprugom: Bili ludo zaljubljeni

ako je javnost svakodnevno bombardovana pričama o razvodima i preljubama među svjetskim zvijezdama, postoje i priče koje pokazuju da prava ljubav ipak postoji i u Holivudu, a neke su završile i tragično, ostavljajući za sobom slomljena srca.

Imali su sve u životu, uspješnu karijeru, slavu, novac, srodnu dušu, ali sudbina je htjela da nešto od toga izgube. Ljubav na kojoj im je zavidio cijeli Holivud, svakako je bila ona između Nataše Ričardson (Natasha Richardson) i Lijama Nisona (Liam Neeson). Na njihovu vezu mnogi su gledali sa zavišću, a kada se nesreća desila, niko nije mogao vjerovati da se to upravo njima dešava.

Tužna odluka 

Nison, koji je važio za velikog zavodnika, i Ričardson, inače kćerka glumačke legende Vanese Redgrejev (Redgrave) i reditelja Tonija Ričardsona (Tony Richardson), vjenčali su se 1994. godine i često su se u javnosti mogli vidjeti zagrljeni. Glumci nisu skidali ni pogled ni ruke jedno s drugog i često su javno govorili o svojoj sreći, jer su uspjeli da se pronađu.  

Ričardson i Nison: Vječna ljubav 

Sve se to, međutim, okončalo 2009. godine, kada je Nataša tokom skijanja doživjela nesreću. Budući da je povreda djelovala bezazleno, 46-godišnja glumica odbila je medicinsku pomoć. Ispostavilo se da je bilo sasvim suprotno i Nataša je završila u bolničkom krevetu, i to u vegetativnom stanju. 
 
S obzirom na to da je par imao dogovor da, ukoliko se to ikada dogodi, isključe aparate, Nison je 18. marta 2009. morao donijeti tužnu odluku i okončati život supruge. I godinama kasnije Lijam priznaje da ima dana kada ulazi u njihov 
porodični dom i očekuje da čuje Natašin glas...

- Cijeli svijet mi se srušio kada je otišla - priznao je glumac.

Čuveni Džejms Bond - Pirs Brosnan (Pierce Brosnan) i nekadašnja Bondova djevojka Kasandra Haris (Cassandra Harris) našli su se i u pravom životu. Par se vjenčao 1980. godine, a Pirs je usvojio suprugino dvoje djece da bi poslije dobili i sina. Kasandri je, međutim, dijagnosticiran rak jajnika.

Čuveni Džejms Bond i njegova djevojka  

Malo je poznato da je glumac bio uz suprugu kroz sve operacije i hemoterapije. Nakon Kasandrine smrti 1991. godine, Brosnan je imao običaj da dugo sjedi u bašti i razgovara sa svojom suprugom. Nedavno je od iste bolesti preminula i Kasandrina kćerka, usvojeno dijete Pirsa Brosnana.

Iako mnogi fanovi "Beatlesa" smatraju Joko Ono (Yoko), suprugu Džona Lenona (John Lennon), uzrokom raspada benda, ne mogu osporiti ljubav koja je postojala između ovo dvoje umjetnika. Bila je to veza osuđena na tragičan ishod. Lenona je u decembru 1980. godine u Njujorku ubio opsesivni fan Mark Čepmen (Mark Chapman), a mnogi i danas oplakuju čuvenog pjevača.

Proslaviti 34 godine braka danas je veliki uspjeh, a pogotovo u Holivudu. Patrik Svjezi (Patric Swayze) imao je samo 20 godina kada je upoznao suprugu Lizu Nimi (Lisa Niemi) i, kako kaže, bio očaran u prvom trenutku.

Glumac je 2009. godine umro od raka pankreasa. Liza je uspjela pronaći novu ljubav, ali tvrdi da je mjesec prije vjenčanja sanjala pokojnog supruga i da smatra to njegovim blagoslovom da nastavi sa svojim životom.

Legendarni kantri pjevač Džoni Keš (Johnny Cash), poznat po svom temperamentu, zavisnosti od droga i alkohola, i njegova supruga, također kantri pjevačica Džun Karter (June Carter) sreli su se na jednom nastupu 1956. godine. Iako je Džun već bila udata za kolegu muzičara, to ih nije spriječilo da se ludo zaljube.

Razvod pa brak

Uskoro se pjevačica razvela od supruga da bi se udala za Džonija i pridružila mu se na turneji, pjevajući duete s njim. Par je, uprkos brojnim sukobima i nevjerstvima, opstao sve do pjevačicine smrti 2003. godine. Keš je preminuo četiri mjeseca poslije, kako neki tvrde, od slomljenog srca.

Prije nego što se umiješao u skandal sa maloljetnom djevojkom, Roman Polanski bio je u braku s glumicom Šeron Tejt (Sharon Tate). Reditelj je bio poznat po raznim aferama, ali su mnogi tvrdili da je obožavao svoju suprugu.

Polanski je obožavao suprugu  

Godine 1969. glumica, koja je očekivala dijete, pronađena je mrtva u svom domu, zajedno sa još četvero ljudi. Bio je to jedan od najtragičnijih događaja u Holivudu. Polanski nije bio kod kuće.

Klark Gejbl i Karol Lombard: Čuveni par zlatne ere 

Klark Gejbl (Clark Gable) i Karol Lombard (Carole) bili su čuveni par holivudske zlatne ere tridesetih godina prošlog stoljeća. Nakon vjenčanju, naselili su se u ruralnom dijelu Kalifornije, gdje su živjeli okruženi konjima, kokošima i drugim životinjama. Par nije imao djece i bili su posvećeni jedno drugom. Idila je trajala sve do tragičnog momenta, kada je glumicin avion udario u planinu.

Klarka su jedva zadržali da se ne penje na planinu u pokušaju spašavanja. Iako se poslije još dva puta ženio, sahranjen je pored svoje velike ljubavi. 

Kristofer i Dejna Riv: Ljubav na prvi pogled

Kristofer Riv (Christopher Reeve) već je bio velika filmska zvijezda kada je u jednom kabareu upoznao buduću suprugu Dejnu (Dana). Bila je to ljubav na prvi pogled. Vjenčali su se 1992. Velika ljubavna priča završila se na najtužniji način. Tokom snimanja filma 1995. godine Riv je iznenada pao s konja i ostao paraliziran.

Njegova voljena supruga ostala je kraj njega i pomagala mu koliko je mogla. Glumac je nastavio raditi i držati javne govore o svom oporavku. Godinama poslije, preminuo je od pogrešnog liječenja infekcije. Dejna je umrla dvije godine poslije od raka pluća.

Iznenadna smrt Britani Marfi  

Holivudska miljenica Britani Marfi (Brittany Murphy) i relativno neuspješan scenarista Sajmon Mondžek (Simon Monjack) mnogima su bili čudan par, ali to ih nije spriječilo da se tajno vjenčaju. Ipak, samo tri godine po objavi braka, i Britani i Sajmon su pronađeni mrtvi u svojim domovima. Obje smrti su bile iznenadne, a dijelilo ih je samo pet mjeseci.

Ni danas nisu utvrđeni tačni uzroci smrti. Ustanovljeno je da su umrli prirodnim putem, pod ne baš tako jasnim okolnostima. 

 Autor: (S. ALAGIĆ-ALETIĆ)
Preporučujemo vam