Zukorlić podržao Vučića: On je najbolji za Bošnjake u Srbiji

Objavljeno: 19. 03. 2017 - 12:52 Globus » Region A A A Times Arial
Zukorlić podržao Vučića: On je najbolji za Bošnjake u Srbiji

Lider Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka Muamer Zukorlić pozvao je danas sve Bošnjake i ostale građane da na predstojećim predsjedničkim izborima podrže kandidata vladajuće koalicije Aleksandra Vučića.

Zurkolić je, na konferenciji za medije, istakao da je ta odluka najbolja za Bošnjake u Srbiji.

– Presudni u podršci Vučiću su bili interesi naroda koji predstavljamo, građana koji su nam dali podršku na prošlim izborima – rekao je Zukorlić.

Kako je objasnio, Vučić je u više navrata javno izrazio svoju oprijedeljenost politici dijaloga i pomirenja, naglašavjući, kako je rekao, da od odnosa između Srba i Bošnjaka zavisi mir i stabilnost u Srbiji i regionu.

– Pratili smo i izjave i ponašanje predsjedničkog kandidata Aleksandra Vučića proteklih nedelja i uverili se da mu je stalo do dijaloga sa Bošnjacima, pa i po pitanjima koja nisu bila prijatna, posebno u odnosima sa BiH – ukazao je Zurkolić.

Zukorlić je dodao i da ta stranka, za svoju podršku, neće dobiti nikakvu kontra-uslugu za svoju podršku, jer, kako je rekao, ta odluka je investicija u budućnost.

On je dodao da emocije, za koje “uvijek ima materijala u našoj krvavoj i gorkoj prošlosti”, treba ostaviti po strani, da ih se ne treba odricati, ali da ne smiju biti presudne u donošenju hrabrih i važnih odluka.

Prema njegovim riječima, odluci o podršci Vučiću prethodilo je uvjerenje da je među njegovim političkim prioritetima stabilnost, očuvanje mira i unaprijeđenje odnosa kroz dijalog i puno pomirenje.

– Ova odluka ne predstavlja nikakav međupartijski dogovor, niti je čak vrsta nagrade Vučiću. To je naša investicija za koju vjerujemo da jednako donosi efekte za Bošnjake u Srbiji, sve građane u Sandžaku, ali i za Sribju i većinski i ostale manjinske narode u Srbiji – rekao je Zukorlić.Autor: Agencije
Preporučujemo vam