BORILAČKI SPORTOVI

McGregor i Mayweather ponovo "oči u oči", umalo opšta makljaža

15.7.2017

Kasno sinoć nastavljena je turneja "borbe stoljeća" koja će se održati 26. avgusta u Las Vegasu između prvaka lake kategorije u UFC-u Conora McGregora i neporaženog bokserskog prvaka Floyda Mayweathera.

Sinoć su se dva superstara našli "oči u oči" u Londonu. McGregor koji je jučer proslavio 29. rođendan je tokom predstavljanja u Londonu branio se od optužbi za razisam.

- Ako se Mayweather osjeća uvrijeđeno onda je idiot i ko ga j*** - rekao je McGregor, aludirajući na navodne rasističke komentare koje je izrekao u Los Angelesu i nastavio:

"Smiješno je to što on (Mayweather) tvrdi. Ne razumijem to. Znam ko sam kao osoba, a i većina ljudi to zna. Pokušava da me ocrni pričajući kako ja nepoštujem žene", kazao je McGregor.

Prije nego su došli u London, Mayweather je žestoko kritikovao McGregora za izjave koje je on shvatio kao rasističke.

- Rasizam i dalje postoji. Potpuno je ponizio crnkinje, nazvao je crnce majmunima i uvrijedio je moju kćerku - rekao je Mayweather.

Mayweather je tokom svoje bokserske karijere zaradio približno 700 miliona dolara i ima bokserski rekord od 49-0, dok McGregor od ove borbe će zaraditi skoro 100 miliona dolara.