BIH

SDA-ov "Faktor" izvještava iz Krajine: Politički debakl Senada Šepića u Sanskom Mostu

Avaz.ba

15.7.2017

U Sanskom Mostu sinoć je održana Javna tribina o temi odlaska mladih iz BiH, izvjestio je SDA-ov portal "Faktor", navodeći da su gosti uvodničari na ovoj tribini, bili poslanici u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Senad Šepić, Sadik Ahmetović i gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

Kako izvještava ovaj portal, organizatori su dvije sedmice prije počeli sa javnim pozivima, a Šepić je za tribinu čak rezervirao veliku salu hotela Sanus sa oko 600 mjesta, ali da je, sudeći prema odzivu zainteresiranih građana, dovoljna bila prostorija mnogo mnogo manjeg kapaciteta.

Veliki je debakl za Šepića predstavljala činjenica da se tribini odazvalo pedesetak uglavnom aktivista SDP-a, DF-a i A-SDA, predvođenih Rifetom Hozanovićem iz Cazina.

Za ovaj turski portal, kako prenose, ostalo je nejasno da li su se Sanjani i Krajišnici radije opredijelili da prate smotru konja i tradicionalnih zaprega koja se u tom trenutku dešavala u centru grada.

Navode i da se najavljivani gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić kao gost uvodničar ove tribine uopće nije pojavio - piše sarajevski "Faktor", iza kojeg stoji Turska.