GLOBUS

Građani u čudu gledali: Nikom nije jasno šta se ukazalo na nebu iznad grada

Avaz.ba

14.7.2017

Stanovnici britanskog grada Birckenshawa vidjeli su na nebu ogroman crni prsten nepoznatog porijekla.

U početku su se svjedoci složili da je crni prsten oblik koji je dobila čađ od požara. Međutim, vatrogasci su saopštili da u okolnom području nije bilo požara.

Nakon toga su se stanovnici obratili meteorološkoj službi, ali njihovi stručnjaci takođe nisu mogli da objasne prirodu ovog fenomena.

Ufolozi su odmah u misterioznom prstenu videli sondu vanzemaljaca koja, navodno, prati Zemlju. Također se pojavila i verzija o portalu u paralelni svijet.

Slučaj u Velikoj Britaniji nije prvo pojavljivanje neobičnih kružnih NLO. Sličan objekat je 27. aprila 2016. snimljen na nebu iznad Diznilenda u Kaliforniji.

Godine 2015. pojavili su se kadrovi sa crnim prstenom dima prečnika oko 100 m kako plovi na vedrom nebu iznad kazahstanskog sela Šortandi, oko 50 kilometara sjeverno od Astane. Prsten je bio na nebu petnaestak minuta prije nego što je nestao.

U aprilu iste godine isti ovakav prsten snimljen je i u Novosibirsku.

Zanimljivo je da se faktički istog dana kao i prsten u Engleskoj, nešto slično pojavilo na nebu iznad grada Cape Girarda u američkoj državi Missouri.

Lokalna policija, koju su građani namučili telefonskim pozivima, objavila je na Facebooku informaciju o tome da je u toku i postavila fotografiju ove neobične nebeske pojave.