LIFESTYLE

Predstavljamo ergonomski RGB miš za ljevake i dešnjake

Avaz.ba

13.7.2017

Asus je predstavio novi gamerski miš iz svoje ROG serije. Riječ je o modelu o ROG Pugio koji je prema navodima proizvođača dizajnerski bolje osmišljen u odnosu na postojeću ponudu ergonomskih miševa koji su istovremeno namijenjeni ljevacima i dešnjacima.

Ono po čemu se ROG Pugio izdvaja u odnosu na modele drugih proizvođača su magnetske tipke s obje strane kućišta. 

Ovisno o potrebama korisnika, dotične se mogu lako izvaditi, a na njihovo mjesto postaviti magnetski poklopci.

Korisnici tako mogu izabrati hoće li njihov ROG Pugio miš imati dvije ili četiri tipke. Asus vjeruje kako je time riješio problem trajno ugrađenih tipki koje iako softverski onemogućene mogu i dalje smetati korisnicima u radu.

Dodatno, ROG Pugio ima mogućnost zamjene prekidača(Omron), a kompatibilan je s prekidačima iz Omron D2F i Omron D2FC serija.

Uz miš Asus standardno isporučuje i dva dodatna Omron prekidača. Nadalje, miš je opremljen s optičkim senzorom rezolucije 7.200 DPImaksimalne brzine 150 IPS i maksimalnog ubrzanja 30g.

Kako je riječ o gamerskom mišu, Asus nije odolio a da ne ubaci i Aura RGB osvjetljenje kojim se upravlja putem ROG Armourysoftvera, a koje može svijetliti u različitim svjetlosnim efektima (Static, Breathing, Color cycle, Wave, Comet i Reactive).

Dimenzije miša su 120 x 68 x 37 milimetara, a težina 103 grama bez USB kabela. Što se cijene tiče, za Asus ROG Pugio potrebno je izdvojiti oko 90 američkih dolara.