NOGOMET

Senad Mujkanović: Ja ću Ordagiću dati 50 hiljada eura da ne ide u Željezničar

Avaz.ba

10.7.2017

Predsjednik Slobode Senad Mujkanović istakao je da Amer Ordagić neće napustiti Slobodu i da će se on lično potruditi da vezni fudbaler ostane na Tušnju.

Jedan od najboljih veznjaka u Premijer ligi ima ugovor sa Tuzlacima do početka naredne godine, a nije tajna da ga u svojim redovima žele vidjeti bh. klubovi poput Sarajeva, Željezničara i Zrinjskog.

Bilo kako bilo, ko želi dovesti Ordagića morat će Slobodi uplatiti određeni iznos obeštećenja, a fudbaler je u nekoliko navrata izrazio želju za odlaskom u inostranstvo. U suprotnom, ne bi ništa imao protiv ni da ostane u gradu soli. U medijima se posljednjih dana dosta spekuliralo oko cijene koja bi mogla zadovoljiti čelnike kluba sa Tušnja. Nagađa se da bi za 50.000 eura mogao preseliti na Grbavicu i obući dres Želje, ali...

- Ja ću mu dati 50.000 eura da ne ide u Želju. Šanse za njegov odlazak na Grbavicu su minimalne ili nikakve. Imamo ponuda za Ordagića. Njegov prioritet je odlazak u inostranstvo. Što se tiče klubova iz BiH, najveće interesovanje pokazao je Zrinjski koji bi ga uzeo odmah - rekao je predsjednik Slobode Senad Mujkanović.

Mujkanović je dodao da će Sloboda uraditi sve da veznjaka iz Srebrenika zadrži na Tušnju.

- Ako ne dođe zadovoljavajuća ponuda iz inostranstva, mi ćemo Ordagiću ponuditi novi ugovor. Barem do ljeta, ili do zime naredne godine- kaže Mujkanović.

Ekipa Slobode proteklih dana boravila je na Kupresu, a povratak Crveno-crne ekspedicije u grad soli očekuje se večeras. Sloboda je zaključila listu pojačanja. U tim sa Tušnja stigli su Aleksandar Ignjatović, Adnan Zukić, Zvezdan Đorđilović, Milan Ćulum, Sulejman Krpić i Anel Husić. Novo ime u tim Vlade Jagodića doći će samo pod uslovom da ode Ordagić.

Tuzlaci će u subotu odigrati i generalnu probu pred novu premijerligašku sezonu, a na Tušnju gostuje Mačva iz Šapca. Crveno-crni u prvom kolu Premijer lige BiH idu na noge Širokom Brijegu.