BIH

SBB odgovorio Zvizdiću: Pomiješali ste nas sa svojim porodičnim klanom koji ima više stotina pozicija na vlastiSBB odgovorio Zvizdiću: Pomiješali ste nas sa svojim porodičnim klanom koji ima više stotina pozicija na vlasti

Avaz.ba

8.7.2017

Povodom izjave Denisa Zvizdića da SBB u vlasti ima stotine i stotine funkcija u Federaciji i da glasa opoziciono, SBB je izdao saopćenje koje prenosimo u cijelosti: 

Očigledno je Zvizdić SBB pomiješao sa svojim porodičnim klanom koji odista ima više stotina pozicija na vlasti i oko vlasti. 

Zvizdić krije činjenicu da su državni, federalni i svi kantonalni premijeri iz SDA, odnosno HDZ-a, i da SBB nema niti jedno premijersko mjesto od njih 12! 

Također, generalni direktori "Telekoma" ili "Elektroprivrede" su iz Zvizdićeve stranke, a da se ne govori o sigurnosnim i drugim strukturama moći. 

SBB je velikodušno pomagao da se koalicija stavi u razvojnu funkciju, ali su ozbiljan rad zaustavili pojedinci iz vrha SDA i članovi Zvizdićeve najuže porodice. 

Oni su svu svoju energiju iskoristili za montiranje procesa i laganje javnosti. SBB želi i provodi reforme gdje god to može od lijene administracije SDA, ali neće koalicijski lagati da je zaposleno 100.000 ljudi. I to u trenutku kada je više od 90.000 građana BiH nepovratno napustilo zemlju da u inozemstvu nađe posao i bolju budućnost. 

Laganje žrtvama genocida, zloupotreba obavještajnih struktura, privatiziranje javnih servisa, zdravstva, nepotizam, laganje o nepostojećim ekonomskim i razvojnim rezultatima koje građani ne vide jer ih nema, ili nedostatak bilo kakvog rezultata, nemaju podršku SBB-a. 

Uostalom, klub SBB-a i SDP-a dali su više zakonskih prijedloga od Vijeća ministara s nesposobnim Zvizdićem na čelu! 

SBB je, kao koalicioni partner, u procentu većem od 99% glasao kao i SDA, ali je problem nastao kada smo se suprotstavili privatizacijskoj pljački "Sarajevo osiguranja" i "Bosnalijeka", te besprizornom laganju građana i tražili da se drži riječ data glasačima. 

To su očite razlike između onih koji su naučili da rade u realnom sektoru i duboko razumiju potrebe privrede i uposlenika koji žive od tržišta i predvodi ih SBB, s onima koji decenijama porodično-kolektivno žive od budžeta i žele nova enormna državna zaduživanja za potrebe očuvanja svoje vlasti, a ne radi bolje budućnosti svih građana. 

SDA već 22 godine ne umije niti hoće da izrodi ekonomski rezultat, neovisno s kim je i koliko u koaliciji. Opstrukcije i tajni snovi tajnog društva o fildžan-državi i feudalnoj vlasti, upravo transparentnom politikom i konstruktivnom kritikom SBB-a, izlaze pred javnost. 

SBB neće dozvoliti zamjenu teza i situaciju da bude još jedna u nizu SDA-ovih političkih žrtava. Naši građani trebaju biti upućeni u svu tragičnost SDA-ove vampirske politike višedecenijskog ubijanja svojih koalicionih partnera. I to po preskupoj cijeni da zemlja stagnira, a nezaposlenost i siromaštvo rastu u nesigurnoj državi na repu evropskih integracija. 

Na kraju, ovdje nije riječ o državnim ministrima HDZ-a, SDS-a, SBB-a ili SDA. Osim Semihe Borovac, riječ je o osobama koje se trude i istinski žele rezultat. Ali, s nesposobnim čovjekom, koji je na njihovom čelu, to je naprosto nemoguća misija, navodi se u saopćenju Press centra SBB-a.