NOGOMET

Podgorička štampa: Željo se poštuje, ali se vjeruje da ga Zeta može izbaciti

Piše: M. CVIKO

6.7.2017

Od specijalnih izvještača "Dnevnog avaza" iz Podgorice 

Jutrošnja štampa u Podgorici bavi se ljetovanjem Adriane Lime u ovoj zemlji, petim mandatom Dejana Savićevića na čelu Fudbalskog saveza Crne Gore, ali i dosta pažnje posvećuje večerašnjim revanš utakmicama prvog pretkola Evropske lige. 

Crnogorci, kao i mi, imaju tri predstavnika – Sutjesku, Mladost i Zetu. 

Sutjeska je u prvom meču u Sofiji izgubila od Levskog 1:3, Mladost je dobila armenski Gandžasar sa 1:0, a Zeta je izgubila na Grbavici također sa 0:1 od Željezničara.

 I dok je Sutjeska praktično otpisana, Mladost i Zeta imaju realne šanse. To se posebno ističe za Zetu koja mora stići minus iz meča u Sarajevu.

List „Pobjeda“ ističe kako su Zećani prošlog proljeća igrali mnogo bolje nego na Grbavici i da takvu partiju sigurno ne mogu ponoviti. A proljetos su bili najbolje ekipa u Crnog Gori i samo zahvaljujući oduzimanju šest bodova nisu bili prvi, nego drugi iz Budućnosti. 

Isto tako piše i „Dan“ uz iznošenje uvjerenosti stratega Želje Slavka Petrovića da njegov tim ne može primiti tri, a može dati barem jedan gol. 

„Vijesti“ su također posvetile veliki prostor večerašnjoj utakmici na stadionu Pod Goricom uz želju trenera domaće ekipe Dušana Vlaisavljevića da atmosfera bude donekle slična onoj na Grbavici kojom su u Zeti oduševljeni. 

Sve skupa, Željo se jako poštuje, ali više kao jedno veliko ime iz prošlosti, nego što se poznaje njegova današnja snaga. 

Nakon prvom susreta prije sedam dana u Sarajevu, Zećani ne kriju da će krenuti odlučno u stizanje a onda i prestizanje Željine minimalne prenosti.