Proteklih godina učestvovao u nekoliko incidenata u glavnom gradu BiH

Ko je teško ranjeni Haris Godinjak? Odranije poznat policiji

Objavljeno: 15. 03. 2017 - 21:38 Novosti » Crna hronika A A A Times Arial
Ko je teško ranjeni Haris Godinjak? Odranije poznat policiji
Godinjak 2013. godine upucao Jahića na Mojmilu

Haris Godinjak, koji je teško ranjen u pucnjavi na Mojmilu i trenutno se nalazi na operacionom stolu u KUM-u, od ranije je poznat policiji.

U aprilu prije četiri godine, upravo na Mojmilu, Godinjak je učestvovao u pucnjave u kojoj je teže ranjen Jasenko Jahić (38). S Godinjakom su, u trenutku pucnjave, tada bila još trojica mladića.

Prema izjavama očevidaca, noć prije pucnjave Godinjak i Jahić su se žestoko posvađali ispred jednog ugostiteljskog objekta, a nakon verbalnog konflikta uslijedio je i fizički.

Jedan od dvojice učesnika u svađi kod sebe je imao i nož. Prema izjavama očevidaca, tuča koja se dogodila noć prije pucnjave, je produkt netrpeljivosti Jahića i Godinjaka koja je trajala godinama.

Očevici su istakli kako se ovi problemi na Trgu Barcelone ponavljali iz dana u dan, i da su glavni kreatori - „lokalni momci“.

Građani su još tada bili zgroženi kako policija nije poduzimala ništa, pošto se na ovom trgu svakodnevno igraju djeca.

Prema informacijama koje smo tada prenijeli, do prvog obračuna došlo je još prije nekoliko mjeseci prije pucnjave u aprilu 2013. godine, kada je Godinjak ponio kalašnjikov i s njim „mahao“ ispred ugostiteljskog objekta „La Vita“. To je, inače, ugostiteljski objekt u koji je često svraćao Jahić. 

Očevici su istakli da je Jahić izašao iz svog vozila (Škoda Octavia), kada je na njega iz neposredne blizine počeo da puca Haris Godinjak. Jedan metak pogodio je Jahića u desnu natkoljenicu, a nakon što mu je ukazana medicinska pomoć na licu mjesta, Jahić je prebačen na KCUS.

Inače, ovo nije jedini incident u kojem je učestovao Godinjak, koji je od ranije dobro poznat policiji.

Godinjak je, prema našim saznanjima, krajem 2014. godine izašao iz zatvora.

Haris je učestvovao i u incidentu 2011. godine kada je nožem nanio teške povrede Aldinu Smajkanu.

Službenici Treće Policijske uprave KS u maju 2011. ubrzo su uhapsili Godinjaka, nakon što se saznalo da je on 30. aprila, pola sata iza ponoći, u Olimpijskoj ulici u općini Novi Grad nožem nanio teške tjelesne povrede tada 20-godišnjem Smajkanu.

Godinjak je nakon kriminalističke obrade uz službeni izvještaj predan u nadležnost tužitelju Kantonalnoj tužiteljstva u Sarajevu.

Nakon suđenja prebačen je u zatvor iz kojeg je izašao krajem 2014. godine. 

 Autor: Redakcija
Preporučujemo vam