BIH

Univerzitet u Sarajevu promovira 71 doktora nauka

Avaz.ba

5.7.2017

Promocija doktora nauka održat će se u četvrtak 6. jula, sa početkom u 13 sati u Narodnom pozorištu Sarajevo, saopćeno je sa Univerziteta u Sarajevu.

Na promociji na čast doktora nauka Univerziteta u Sarajevu, prof. dr. Rifat Škrijelj, rektor Univerziteta u Sarajevu, prorektori Univerziteta u Sarajevu i dekani fakultetâ i akademije promovirat će 71 kandidata i kandidatkinje na čast doktora nauka.

Promoviranim doktorima nauka diplome će biti uručene na svečanosti u Narodnom pozorištu.

Univerzitet u Sarajevu će promovirati: 12 kandidata na čast doktora tehničkih nauka, šest kandidata na čast doktora medicinskih nauka, po pet kandidata na čast doktora geografskih nauka i doktora stomatoloških nauka, po četiri kandidata na čast doktora historijskih nauka, doktora književnohistorijskih nauka, doktora pedagoških nauka, doktora odgojnih nauka, doktora poljoprivrednih nauka i doktora veterinarskih nauka, po tri kandidata na čast doktora islamskih nauka, doktora zdravstvenih nauka i doktora lingvističkih, po jednog kandidata na čast doktora političkih nauka, doktora socioloških nauka, doktora žurnalističkih nauka, doktora nauka u oblasti sporta i tjelesnog odgoja, doktora kriminalističkih nauka, doktora farmaceutskih nauka, doktora nauka u oblasti muzikologije, doktora bioloških nauka, doktora matematičkih nauka i doktora šumarskih nauka.