LIFESTYLE

Mislila je da ima savršenu porodicu, a onda je otkrila da su joj roditelji zapravo brat i sestra

Avaz.ba

4.7.2017

Upoznali su se u pubu tokom 1980-tih i nije znao da su rodbinski povezani sve dok nisu bili u vezi punih godinu dana. Ali tada je već bilo kasno jer su se zaljubili jedno u drugo.

Donna Price (32) je imala savršeno djetinjstvo dok je odrastala. Njeni roditelji su bili izuzetno posvećeni svojoj djeci, ali ona nije znala da njena naizgled savršena porodica krije mračnu tajnu.

Njen svijet se srušio kada je 2014. godine saznala da su njeni roditelji zapravo rođeni brat i sestra. Odmah ih je prijavila policiji, a par se našao pred sudom. Priznali su incest i zamalo izbjegli zatvor.

Donna je ovu vijest saznala u decembru 2014. godine preko Facebooka, a šokantnu istinu joj je ispričala tetka sa kojom dugo nije bila u kontaktu.

Price je za “The Sun” ispričala da se još uvijek nije oporavila od šoka. Ona kaže da se osjeća izdanom i da ih mrzi jer se čitav njen život zasnivao na laži.

- Ne postoje riječi kojima bih mogla da opišem koliko ih mrzim - rekla je ona.

Dalji rasplet u ovoj čudnoj situaciji je bio kada je otkrila da čovjek kojeg je smatrala ocem zapravo nije njen tata, što je pokazao i DNK test. Naime njena majka je imala aferu sa nepoznatim čovjekom iz koje se rodila Donna.

Sa druge strane policija je potvrdila da su njena braća i sestre, zaista biološka djeca ovog para koji je počinio incest.

- Moj sin je u to vrijeme otpušten iz bolnice, a onda je me sačekala ta poruka. Bilo mi je muka. Razgovarala sam sa svojim partnerom i odlučila sam da sačekam da prođe Božić - rekla je Donnina tetka.

Onda je roditelje prijavila policiji, što je dovelo do opsežne istrage.

- Bilo je užasno. To je bila najteža stvar koju sam u životu morala da uradim, ali opet bih učinila isto - rekla je ona.

Dok hrabro pokušava da se suoči sa istinom, Price kaže da više ne može da se osvrne na svoje djetinjstvo bez osjećaja tuge i bijesa.

Sada pokušava da se skoncetriše na svoju novu porodicu i četvero djece koju sada ima sa svojim partnerom.

Svaki trag na svoje roditelje je uklonila iz kuće, tako da više nema njihove porodične fotografije.

Ističe da ne razumije kako brat i sestra mogu da gledaju jedno drugo na romantičan način.

Kada je “The Sun” kontaktirao njenog oca Robina Price-a (62), on je rekao da nije imao namjeru da se zaljubi u svoju polusestru koju je upoznao tek kao odrastao čovjek.

Ističe da su pokušali da žive jedno bez drugog, ali da je to kratko trajalo jer su ubrzo otkrili da čekaju dijete. Kasnije su sami počeli da istražuju i shvatili su da dijele istu majku, koja im je potvrdila najstrašnije vijesti.

Par se nikada nije vjenčao, a potom su dobili još troje djece, prije nego što su okončali vezu 1994. godine, a on je nastavio da joj pomaže da odgaja njihovo najmlađe dijete koje je bolovalo od epilepsije.