Danas zvanično počela gradnja Istočne tribine

Specijal Avaz.ba: Prelijepi snimci stadiona Grbavica zabilježeni dronom (VIDEO + FOTO)

Objavljeno: 14. 03. 2017 - 21:21 Sport » Nogomet A A A Times Arial
1/7
2/7
3/7
4/7
5/7
6/7
7/7

A onda Željin stadion gledam, vidim ponos tvoj, život ću dati, al' tebe ne dam, jer ti si život moj...

Stihovi su čuvene Tifine patriotske pjesme "Grbavica", bezbroj puta otpjevane među simpatizerima Fudbalskog kluba Željezničar i ostalim građanima Bosne i Hercegovine.  

Upravo ta Grbavica svakim danom dobiva novo ruho. Radovi na istočnoj tribini stadiona su u posljednjoj fazi, a danas je počelo postavljanje stolica. 

Nove stolice su stigle prošle sedmice, a u trenutku posjete naše ekipe prve stolice na istočnoj tribini su već postavljane - njih 450.

Kako su nam kazali odgovorni iz izvođača radova komapnija Limsar, dnevno će biti postavljeno 500 do 600 stolica. Planirano je da Istočna tribina ima 4.650 stolica i da se spoji sa Zapadnom. Da se krenulo u tu realizaciju dokaz je i bager koji se nalazi na međi između istočne i južne tribine.  

- S obzirom na to da smo imali veoma mnogo opstrukcija, ali i nepovoljne vremenske uvjete, jako sam zadovoljan kvalitetom i brzinom kako teku radovi. Sve stolice bi trebale biti postavljenje do početka drugog dijela prvenstva i Lige za prvaka, 1. aprila - kazao je Almir Hadžiosmanović, vođa projekta izgradnje stadiona u ime Upravnog odbora FK Željezničar.

Direktor stadiona Grbavica Dino Pekić za Avaz.ba kaže da sve ne bi bilo moguće bez podrške navijača, ali i maksimalnih napora čelnika kluba da Grad Sarajevo ima jedan vrhunski nogometni hram po željama svih simpatizera kojima je Željo doboku u srcu. 

Zbog toga bola kad sa Bristola, na tebe gledamo, zbog ove pjesme, nazad se ne smije... Nikom te ne damo...

Video: Nedim KreštalicaAutor: A. SOKOLOVIĆ
Preporučujemo vam