Politički analitičar u emisija "U škripcu"

Žarko Papić: SDA je kartelska organizacija, a Bakir je Don

Objavljeno: 14. 03. 2017 - 13:41 Novosti A A A Times Arial
Žarko Papić: SDA je kartelska organizacija, a Bakir je Don

Politički analitičar Žarko Papić, gostujući u emisiji "U škripcu" na televiziji Alfa, poručio je da član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović ima političku, ali i krivičnu odgovornost zbog skrivanja istine o statusu bivšeg agenta Sakiba Softića. 

- Pored toga što je Izetbegović saučesnik, nalogodavac u lažnom predstavljanju Sakiba Softića, Izetbegović je, ja vjerujem, izdvojio puno više od 150.000 KM za finansiranje agenta, koji nema legitimitet. Riječ je sasvim sigurno puno većoj sumi novca. Odakle taj novac? To je nešto što finansijska policija mora otkriti. Kako je moguće da ugovor sa Softićem potpisuju Fadila Memišević, koja je finansijer, Softić i Izetbegović uz napomenu da njegov kabinet nema finansijske obaveze. Pa u čije je on ime to potpisao? Koji je to drugi izvor finansiranja - istakao je Papić. 

Papić se osvrnuo i na kritike Izetbegovića, povodom reakcije Suljagića i Radončića na odbijenu reviziju presude u Haagu .

- Indikativan je bio skup i u Vijećnici. Prvo, polovina se nije pojavila,najinteresantnije je da nije bio pozvan Suljagić koji je žrtva genocida u Srebrenici, nije pozvan Muhanović koji je, također, žrtva genocida, nije pozvan ni Ahmetović koji je srebreničanin, da ne kažem da nije pozvan Filipović. Bakir Izetbegović na kritike odgovara, da su Suljagić i Radončić irelevantne ličnosti za ovu temu. Pa kako ga nije sramota! U odnosu na njih dvojicu, on je podrumaš, govorim ratnim žargonom, sarajevskim, pa ću dodati, on nije ni podrumaš on je trezoraš, podrum s četiri zvjezdice samo nema bazena - kazao je Papić.

Papić je, gostujući u emisiji "U škripcu" na TV Alfa, istakao da je Tužilaštvo BiH na velikom ispitu. 

- Pored toga, Izetbegović je napravio i kontraproduktivnu situaciju za prvu presudu, koja ima svoju težinu. Ja se nadam da će Tužilaštvo i Sud u BiH imati snage da iznesu ovaj proces, ovdje je riječ o vrhu sante leda. Puno je ozbiljniji problema ovdje. Mnogo je detalja koji povlače krivičnu odgovornost. Polažu krupan ispit - kazao je Papić.

Papić je također za Dnevniik Alfa TV, na pitanje da li misli da će Bakir Izetbegović podnijeti ostavku stranku SDA je uporedio s kartelom.

-U normalnim uvjetima i u normalnim političkim partijama, on bi zbog moralnih i političkih razloga trebao podnijeti ostavku. Međutim, SDA nije normalna politička partija kao i mnoge druge, to su kartelske interesne organizacije, kako kum Don može da podnese ostavku, ne može nikako, jer mu se raspada kartel, prema tome, neće, naravno, podnijeti ostavku. Posmatrajte njegov takozvani jezik tijela, u svim javnim istupima vi vidite da je čovjek potpuno raspadnut- kazao je Papić.

Emisija "U škripcu", emituje se ponedjeljkom u 21h na TV Alfa.

 Autor: Redakcija
Preporučujemo vam