NOGOMET

Petrović: Želim da moji igrači ginu na terenu u susretu protiv Širokog

Piše: N. Kr.

18.4.2017

Uoči sutrašnje revanš utakmice polufinala Kupa BiH danas se u prostorijama FK Željezničar održala konferencija za novinare, a prisutnim su se obratili trener Plavih sa Grbavice Slavko Petrović i prvotimac Srđan Stanić.

Petrović je kazao kako će njegova ekipa krenuti izuzetno ofanzivno na utakmici protiv Širokog Brijega, jer je u pitanju osvajanje jednog trofeja.

- Nalazimo se pred jednom izuzetno bitnom utakmicom, koja odlučuje o osvajanju trofeja. Ući ćemo maksimalno ofanzivno i angažovano u susret protiv Širokog Brijega - kazao je Petrović.

Naglasio je kako očekuje da svi oni koji izađu na teren da ginu za svaku loptu.

- Želim da svi igrači shvate da je ovo šansa za prvu titulu u sezoni. Ofanzivno ćemo se postaviti od samog početka utakmice i želimo ulazak u finale Kupa BiH - istakao je Petrović i dodao kako u timu samo neće biti suspendovanog Kerle, koji je zaradio crveni karton u gradskom derbiju protiv Sarajeva.

Prvotimac Srđan Stanić naglasio je kako očekuje pobjedu i pored toga što je Široki Brijeg izuzetno kvalitetan protivnik.

- Smatram da smo kvalitetnija ekipa od Širokog. Igramo pred domaćim navijačima i učinit ćemo sve da uđemo u finale Kupa.

Podsjećamo u prvoj utakmici igranoj na Pecari 12. aprila Široki je slavio minimalnim rezultatom 1:0, a strijelac jedinog gola bio je Krstanović.

Revanš susret je na rasporedu sutra na Grbavici u 18 sati.