REGION

Vučić poklonio hrvatskom premijeru srpske čokolade, a on je ovako reagirao

4.4.2017

Premijer Srbije Aleksandar Vučić poklonio je danas u Mostaru svom hrvatskom kolegi Andreju Plenkoviću srpsku čokoladu. 

Vučić i Plenković borave danas u Mostaru, gdje se održava Međunarodni sajam privrede.

Nakon što je Plenković dobio čokoladu proizvodenu u Subotici, novinari su ga pitali hoće li je i pojesti, na šta je on odgovorio: "Bez problema!"

O istim srpskim čokoladicama govorilo se i u decembru prošle godine. Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović je tada posjetila Dubrovnik povodom Dana dubrovačkih veterana i prilikom toga se, između ostalog, srela s djecom iz dubrovačkog vrtića. Jedan ogorčen roditelj se javio Dubrovačkom dnevniku i izjavio kako je njegovo dijete u vrtiću od predsjednice dobilo na poklon čokoladu proizvedenu u Srbiji.

Cijeli slučaj u Hrvatskoj je okarakteriziran kao skandal, a u kabinetu hrvatske predsjednice tada su tvrdili da su se srpske čokoladice koje je ona djelila djeci u dubrovačkom vrtiću, našle u korpi punoj hrvatskih proizvoda, te da se među trista proizvoda našlo i nekoliko "spornih".

Premijer Vučić poklonio je Plenkoviću čokoladu proizvedenu u Srbiji tokom obilaska štanda na kojem su, u okviru Međunarodnog sajma privrede u Mostaru, predstavljene srpske kompanije.