REGION

Šešelj: Samo ja mogu da kontrolišem Vučića

5.3.2017

Srbiji treba predsjednik koji će kontrolisati Aleksandra Vučića i naprednjačku vladu, a niko osim mene nije u stanju to da uradi, izjavio je danas lider Srpske radikalne stranke (SRS) i budući kandidat te partije za predsjednika Srbije Vojislav Šešelj. 

Tokom razgovora sa studentima na Kalemegdanu, Šešelj je kazao da je potrebno da na funkciji predsjednika Srbije "bude neko ko će ujedno kontrolisati zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast".

- Ne treba nam predsjednik koji će imati svu vlast u svojim rukama. Niko od mojih konkurenata nije u stanju da kao izabrani predsjednik kontroliše Aleksandra Vučića i naprednjačku vladu. Otvoreno kažem pred narodom, bez lažne skromnosti, da sam jedino ja u stanju to da uradim, u granicama ustavnih ovlaštenja - kazao je Šešelj novinarima.

Prema njegovim riječima, višedecenijska ekonomska i socijalna kriza u Srbiji "ogladnjela je i obosila narod" i "ubila volju u ljudima za dalju borbu".

- Ona kao da je uništila svaku nadu da može biti bolje, kao da je dovela u pitanje vjeru u bolju budućnost. Bojim se da zbog takve situacije i ljubav prema otadžbini dolazi u krizu. Zato radikali nude narodu, nadu zasnovanu na odustajanju od EU koja nas potpuno uništava i integraciji sa Rusijom - kazao je lider SRS-a. 

Dodao je da "garantuje" da će se "odmah osjetiti boljitak u državi", ako on postane predsjednik Srbije, prenosi CdM.me.