CRNA HRONIKA

Monstrume koji su prebili moga oca treba poslati u zatvor i vječno skloniti sa ulice

Jeziva ispovijest kćerke Fazila Š. Iz Ilijaša kojeg su pretukla tri mladića

A. SOKOLOVIĆ

1.3.2017

Građane Bosne i Hercegovine i regiona potresla je vijest da se Fazil Š. (54) Iz Ilijaša nalazi u komi na Klinici za anesteziju i reanimaciju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu i da mu se ljekari bore za život, nakon što su ga u Novom naselju pretukla trojica mladića.

U noći sa subote na nedjelju, sarajevska policija uhapsila je 21-godišnjake Ajdina Hodžića i Almedina Abadžiju iz Sarajeva, te Andriju Miloševića iz Srbije, kao i Mirzu Carinu (20) iz Ilijaša, zbog sumnje da su u subotu navečer brutalno pretukli Fazila.

Teško stanje oca

Uhapšena trojka je navodno bila na svadbi, a svemu je kumovao alkohol.

Iz UKCS-a su kazali da je pacijent u veoma teškom stanju i trenutno se nalazi pod intenzivnim reanimacijskim programom, Avaz.ba stupio je u kontakt sa Fazilovom kćerkom Armelom Š. koja je našem portalu dala ekskluzivnu ispovijest u kakvom se stanju nalazi ona i njena porodica nakon što su saznali da im je otac grubo pretučen od strane mladih nasilnika.

- Šanse da moj otac preživi su minimalne. Mozak je oštećen, ne reagira. Imao je do sada tri operacije crijeva i slezene. Grudni koš je slomljen, rebra, nos, jagodične kosti, ma sve... Mozak su mu oštetili, a nasilnici su ga prebili do te mjere da su mu šanse da preživi minimalne – kaže Armela Š.

Ona tvrdi da je i sama iznenađena kako je njen otac živ te da se nalazi na aparatima.

- Stanje je isto kao i kada je primljen u bolnicu, ni bolje, niti gore. I ja se sama nalazim u groznom stanju da mi je teško opisati. Još mi je teže opisati tu njihovu brutalnost nad čovjekom od 54 godine. Pretukli su dedu četvero unučadi, koja ga možda neće zapamtiti – priča nam Armela Š.

Zaslužena kazna

Kćerka teško pretučenog Fazila se nakon svega pita, za šta se borio njen otac u vrijeme agresije na Bosnu i Hercegovinu, koji je i sam u ratu ranjen.

- Moj otac je preživio rat da sada strada od ruku nekih balavaca. Jedino što je sada bitno je da oni dobiju zasluženu kaznu i ako se nešto dogodi da moj otac preživi, što je minimalno, to bi bilo pravo čudo. Cijela moja porodica je bijesna i ljuta i sve ovo što nam se dogodilo i na ovakav način, ne zaslužuju nijedan čovjek na planeti – kaže za Avaz.ba Armela Š.